Hoy es 20 de abril y se habla de alicante urbanismo coronavirus SANIDAD vacuna covid-19

L'arquitectura dels somnis, una novel·la de ficció

El Santuari de Santa M.ª Magdalena i José Sala, protagonistes a 'L'arquitectura dels somnis'

30/07/2019 - 

ALACANT.  El Santuari de Santa Maria Magdalena i el novelder que el va dissenyar, José Sala Sala, són els protagonistes de la novel·la L'arquitectura dels somnis. Aquest llibre ha sigut editat per la Fundació Bromera per al foment de la lectura i es podrà adquirir, pel preu d'un euro, a partir del dissabte 27 de juliol, juntament amb el diari Información. 

El professor de la Universitat d'Alacant, Vicent Brotons, és l'autor del llibre que està inclòs en la col·lecció Monuments emblemàtics de la catorzena campanya d'animació a la lectura 'Llegir en valencià'. La regidora d'Arxiu, Biblioteques i Museu, Mado Abad, va anunciar la publicació d'aquesta obra i va manifestar la seua satisfacció per "la consideració d'aquest monument tan important per a l'arquitectura de la Comunitat Valenciana que l'editorial Bromera ha fet del nostre Santuari".

L'arquitectura dels somnis és "la primera novel·la que es fa sobre el Santuari i sobre José Sala", va senyalar Abad. És una ficció sobre el Santuari de Santa Maria Magdalena, que aquest any celebra el centenari de la col·locació de la primera pedra per a la seua construcció, i les seues influències modernistes, "és una de les obres més importants de Novelda". Per a la realització d'aquesta novel·la de ficció, Brotons ha comptat amb "la col·laboració de l'Arxiu Històric Municipal; de l'arquitecte Juan José Pastor, que treballa en la documentació del Santuari,  de la família de José Sala", va afirmar la responsable de l'Arxiu, Biblioteques i Museu.

Noticias relacionadas

next
x