Hoy es 18 de noviembre

educació invertix 55 milions en oinfraestructures en la marina alta 

El nou institut-escola de Xaló entrarà en funcionament en el curs 2022-23

3/12/2021 - 

XALÓ. El conseller Vicent Marzà ha visitat les obres del primer institut-escola de les comarques d'Alacant que està construint la Conselleria d'Educació a Xaló, amb una inversió superior als 8 milions d'euros.

Marzà ha estat acompanyat per representants de la comunitat educativa de l'actual CEIP Virgen Pobre i ha recorregut les obres juntament amb el director general d'Infraestructures Educatives de la Conselleria, Víctor Garcia, el director territorial de la Conselleria en les comarques d'Alacant, David Vento, i l'alcalde de Xaló, Joan Miquel Garcés.

Durant el recorregut, el titular d'Educació de la Generalitat ha destacat que "les obres avancen a bon ritme i s'estan complint els terminis previstos per tal que l'alumnat del CEIP Virgen Pobre compte amb les infraestructures escolars òptimes per a desenvolupar el seu projecte educatiu i, a més, que l'alumnat de l'ESO del poble no s'haja de traslladar a altres poblacions i tinga al seu servei unes instal·lacions idònies per a cursar els seus estudis al poble".

El nou centre educatiu tindrà una capacitat per a 560 alumnes des d'Infantil 2 anys fins a 4t d'ESO i està previst que entre en funcionament al llarg de la segona meitat del curs 2022-2023.

L'institut-escola de Xaló serà un centre de 21 unitats: 1 d'Infantil 2 anys, 4 d'Infantil de 3 a 5 anys, 8 de Primària i 8 més d'ESO, amb tots els equipaments necessaris i un menjador amb cuina pròpia amb capacitat per a 360 comensals en tres torns.

L'obra s'executa en dues fases. Actualment està en marxa la primera, que inclou la construcció del nou institut-escola a la part de la parcel·la municipal de 10.377 m² que no està ocupada pels edificis del CEIP Virgen Pobre, de manera que l'alumnat continua a les aules i s'evita així traslladar-los a mòduls prefabricats. En la segona fase, una vegada s'haja acabat l'edifici de l'institut-escola i s'haja traslladat l'alumnat a les noves aules, s'enderrocarà el vell CEIP per tal d'alçar al mateix lloc el gimnàs i les pistes esportives del nou centre.

L'edifici principal de l'institut-escola s'articularà en forma de U en tres volums independents, cadascun dels quals es correspon amb un cicle d'ensenyament. A la planta baixa estarà el cicle d'Infantil, i a la primera planta, el de Primària en una part i en l'altra, el de l'ESO, que també ocuparà la segona planta de l'aulari.

Tot l'edifici estarà climatitzat i, a més, a la zona d'Infantil la instal·lació de la calefacció es farà amb un sistema de sòl radiant. La superfície útil construïda total del nou centre supera els 5.000 m², als quals cal sumar 7.500 m² més de patis, pistes esportives, jardins i hort escolar.

Quasi 55 milions d'euros d'inversió a la Marina Alta

El nou institut-escola de Xaló és una de les 40 actuacions de millora i construcció de centres educatius que el departament del conseller Vicent Marzà està duent a terme a la Marina Alta, amb una inversió assignada que ronda els 54,9 milions d'euros i que suposa la creació de prop de 1.400 llocs de treball en el sector de la construcció en aquesta comarca.

A part del nou institut-escola de Xaló, les altres 39 actuacions a la comarca sumen una inversió de 46,8 milions d'euros. De totes aquestes, ja ha conclòs la millora i modernització de 12 centres educatius amb una inversió total de la Conselleria de 7,8 milions d'euros. Entre aquestes obres acabades destaca la construcció del nou CEIP La Xara de Dénia i la reforma i ampliació de tres centres més: la Secció d'IES d'Orba, el CEIP Comarcal l'Alfàs de Pedreguer i el CEIP Santísimo Cristo de Gata de Gorgos.

La inversió de la Conselleria d'Educació a la Marina Alta assegura la construcció de cinc centres educatius nous, ja que a més del nou institut-escola de Xaló i del CEIP La Xara de Dénia, s'han assignat 18,7 milions per a construir de nou el CEIP Graüll de Xàbia i els dos centres específics d'Educació Especial de la comarca: el CEE Raquel Payà de Dénia i el CEE Gargasindi de Calp.


Noticias relacionadas

next
x