X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

GastronomIa, costums, música i espectacles

El comerç local i la cultura valenciana reuneixen vora 10.000 persones al festival Xalónia 2019

6/05/2019 - 

ALACANT. El municipi de Xaló ha congregat aquest primer cap de setmana de maig, entre els dies 4 i 5, prop de 10.000 persones. El motiu d'aquesta vida amb què han comptat els carrers del poble ha estat en la vuitena edició del festival Xalónia, una fira que tracta d'apropar la cultura i tradicions valencianes al públic, a la volta que potència el comerç local i de proximitat. Visitants de procedències múltiples han acudit a Xaló per celebrar tot allò que els fa ser poble i gaudir de la seua gastronomia, costums, música i espectacles compartits.

Des que el projecte va començar, la base sempre ha sigut reunir persones al voltant de la cultura que comparteixen, una voluntat que aconsegueixen a través del foment d'activitats i grups locals que uneixen al poble valencià. Tot i tractar-se d'un cap de setmana amb una àmplia oferta d'esdeveniments a la Marina Alta, Xalónia torna a ser la primera opció escollida per a milers de visitants.

En les primeres hores del dissabte ja s'hi observava l'afluència continuada de gent als habituals Mercat de la Terra i Rastro de Xaló, tot seguit de l'ampla participació del públic als diversos tallers i actuacions proposats per a aquesta vuitena edició, després de tallada la cinta d'inauguració de l'esdeveniment. La vesprada d'activitats la va reprendre el grup xabienc Tòxic, que hi va donar el tret d'eixida a un festival on la música no va faltar, seguit de la ja típica trobada  de muixerangues, un encontre molt emotiu a la plaça del municipi. Els grups Arsènic, Frida, Oques Grasses i La Fúmiga hi van pintar l'obscuritat de la nit amb acords i melodies amb què hi van servir la festa per finalitzar el dissabte.

El diumenge, Dani Miquel va encetar el matí amb la plaça de Xaló plena, on xiquetes, xiquets i també els espectadors més grans van gaudir amb les cançons i les danses. La gran sorpresa d'aquest dia va ser el TIMM i la seua actuació on amb el seu Folkru van fer cantar i ballar al públic. El Swingfest va ser una de les novetats d'aquesta edició, la qual va permetre a gent de totes les edats aprendre Solo Jazz amb la professora de Lindy Hop Ana Oliete. Tot seguit, la Big Band va oferir el seu repertori per tancar la jornada i, amb ella, el festival Xalónia 2019.

Noticias relacionadas

next
x