tasses, samarretes, bosses de tela, motxilles de cordes i polseres

Duestasses, una botiga 'online' per fer regals originals i divertits en valencià

5/08/2019 - 

ALACANT. Gabriela i Eduardo són una parella que viuen a la Torre de les Maçanes (Alacant) i són els creadors de 'Duestasses'. "Estàvem a casa i vam pensar que a la Comunitat Valenciana no hi ha molts productes per a regalar en valencià, ja que tot allò que es pot trobar és un anglés o en castellà. Per això, se'ns va ocórrer que perquè no llançar coses que estiguen escrites en valencià, i, vam pensar en fer servir els refranys més coneguts o aquells que estaven ja perdent-se".

 És així com es van embarcar en aquest projecte el 3 de desembre a través de la plataforma barcelonina online Verkami. Aquesta és una plataforma de crowfunding, és a dir, la seua funció és la de recopilar el pressupost necessari per a dur a terme un projecte gràcies a les donacions de diners que fan terceres persones. Això permet que la persona que vulga començar un nou projecte empresarial puga, en primer lloc, veure si la seua idea funciona, i en segon lloc, recaptar els fons necessaris per a dur-ho endavant. 

Açò és el que va fer aquesta parella, van presentar el seu projecte, en el seu cas eren quatre tasses amb refranys típics i més usuals valencians. "Al voltant de 90 persones van començar a comprar-les abans de tindre el producte físic, i d'aquesta manera és com vam aconseguir els diners per comprar la màquina d'impressions i comprar els productes que necessitàvem. I així és com vam començar a tirar endavant amb el nostre projecte. A hores d'ara, ja tenim les màquines necessàries i ja podem fer les nostres impressions al nostre taller", segons explica Eduardo.

El nom de 'Duestasses' va sorgir del refrany valencià no volies caldo?, dues tasses. Tot i que encara no tenen una botiga física pròpia, sí que podem trobar els seus productes en la seua pàgina web, i, a més a més, tenen una sèrie de punts de venda (xicotetes botigues de barri) repartits per Castelló, Barcelona, Alcossebre, Massamagrell, Oliva, Ontinyent, La Pobla del Duc i València (és a aquest últim lloc on més productes venen).

Els eslògans que ixen als seus productes són refranys creats per ells, però també estan oberts a escoltar noves propostes. "Ens envien per mail frases o expressions que utilitzen i nosaltres fem un petit estudi, comprovem que són expressions que es diuen i la llancem. Per exemple una proposta que va arribar i va tindre molt d'èxit va ser la de Serà precís".

En la seua pàgina web tenen una entrada a un blog en el qual conten que À Punt va anar a conéixer-los. Conta Eduardo que "una de les xiques que va comprar el producte abans de tindre'l, era Sandra Calabuig que justament era mecenes de Verkami i reportera d'aquesta televisió valenciana. A partir d'això, ens vam conéixer i li va paréixer interessant fer-nos un reportatge perquè explicaren en què consistia la nostra marca. Aquest reportatge es va retransmetre a A punt directe el 7 de juny i va ser una experiència increïble".

A més a més, 'Duestasses' és una marca que està molt compromesa amb el medi ambient. Tots els seus productes estan lliures de plàstics, tant els productes com els paquets que envien, ja que són de cartó reutilitzable i reciclat, i fins i tot, l'adhesiu és de paper.

Ara mateix tenen en stock bosses de tela, motxilles de cordes, polseres, tasses, i han inclòs com a nou producte, les samarretes. "Molta gent ens va demanar que perquè no féiem els dissenys de les tasses i les bosses a camisetes i ens va paréixer una bona idea. De cara a l'hivern estem planejant fer les estampacions a dessuadores, però aquest és un projecte un poc més costos i de moment anem a poc a poc amb el llançament de les samarretes", senyala Eduardo. Tot i que de moment aquest és un projecte petit i que acaba d'iniciar-se, a Gabriela i Eduardo els agradaria obrir en un futur una botiga pròpia a Alacant o a València per a poder vendre els seus productes.

Noticias relacionadas

next
x