S'estrenarà el 5 de desembre al Teatre Arniches

David Sánchez, Premi Evarist Garcia de Teatre Breu en Valencià per l'obra 'La navalla d'Ockham'

30/09/2022 - 

ALACANT (EP). L'escriptor David Sánchez ha guanyat la XXIII Edició del Premi de Teatre Breu en Valencià 'Evarist Garcia' impulsat per la Diputació d'Alacant amb l'obra 'La navalla d'Ockham', una creació que s'estrenarà el pròxim 5 de desembre al Teatre Arniches.

El jurat d'aquesta edició, presidit per la diputada de Cultura, Julia Parra, ha estat format per Jaume Sellés, en representació de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, així com Isabel Marcillas, doctora de Filologia Catalana en la Universidad de Alicante; Jaume Lloret, professor de Filología Catalana en la UA, i Mª Ángeles Francés, doctora en Filologia Catalana, informa un comunicat.

Sánchez Pacheco (Torremendo, 1994) és graduat en Filologia Catalana per la Universitat d'Alacant i actualment imparteix classes com a professor d'educació secundària en Barcelona. Des de la seua infància ha estat vinculat a l'art dramàtic, disciplina en la qual es va iniciar formant part del grup de teatre de la seua localitat natal.

Més tard, va continuar la seua formació a l'Aula de Teatre de la UA de la mà de Tomàs Mestre, Ricardo Arqueros, Elena Candela, Iván Jiménez i Joan Miquel Reig, així com en les companyies de Teatre Raspeig, sota la direcció de Miguel Segura, La Sobreactuà, a càrrec d'Elena Candela, i l'Escola Hamlet de Roger C.Dorca i Miquel Murga.

A més, ha rebut cursos de formació teatral amb José Gabriel Campos, Ana Sala, Joan Nave i, de manera més recent, a la Sala Beckett, amb Josep Maria Miró, Sergi Belbel, Pere Riera, Marc Martín i Sílvia Navarro.

En la seua trajectòria literària ha rebut reconeixements com el Premi Ciutat d'Alcoi de teatre "Pep Cortés" amb l'obra La Pedregada (2021), o els premis de poesia Mario Benedetti de la UA (2014) i del Certamen de Relats Curts i Poesia per a Escriptor Novells de la Província d'Alacant, en 2016.

Per últim, Parra ha felicitat al nou guanyador del certamen literari del qual ha destacat "la seua gran passió pel teatre des de la seua infància, que ha demostrat amb triomfs i reconeixements a la seua obra molt destacats i un compromís amb la investigació d'autors contemporanis com Carles Alberola i Albena".

Noticias relacionadas

next
x