nova Llei d’Economia Circular

Compromís Xixona demana revisar la prohibició de les cremes agrícoles per part del Govern d'Espanya

7/06/2022 - 

XIXONA. Compromís Xixona ha demanat la revisió de la prohibició de les cremes en l’àmbit rural obligada pel Govern Central amb la nova Llei d’Economia Circular, aprovada el passat més d’abril, la qual ha provocat el canvi en la naturalesa jurídica de les restes agrícoles i forestals, passant a considerar-se a tots els efectes legals com a residus, a més d’una prohibició expressa de la crema com a manera de gestió d'estos residus.

El regidor de Compromís Lucas Sirvent ha assenyalat que, "tot i compartir l’aposta que esta llei fa per noves maneres de gestionar les restes agrícoles, no pot fer-se d’un dia per a un altre, sense haver desenvolupat per part de les administracions alternatives a la crema com puga ser la trituració. Encara no comptem amb la infraestructura necessària per a què la gent que treballa al camp, i els xicotets propietaris en general, puguen evitar la crema. Fins que això passe, acumular materia agrícola i forestal no fa més que augmentar el risc d’incendis".

"Precisament volem recordar que esta llei feta en Madrid pot ser siga útil per als territoris de grans explotacions, però estem parlant que el País Valencià és terra de minifundistes, amb la qual cosa s’ha d’anar amb molta cura de les decisions que es legislen...", indica Sirvent.

La formació valencianista, que va presentar de cara al ple del mes de maig de la corporació xixonenca una moció al respecte, va decidir finalment retirar-la de l’ordre del dia a l’espera d’una iniciativa que haurà de ser aprovada per la Federació Valenciana de Municipis, consensuada per tots els grups polítics, en la línia de buscar una solució a esta problemàtica.

"Després de que la Conselleria d’Agricultura haja aprovat una moratòria de 3 anys i, per tant, es puga seguir cremant, no tenim inconvenient en retirar la nostra moció i apostar pel text consensuat, que esperem que ací en Xixona també puguem aprovar per unanimitat. Entenem que este tema és transversal per a tots els partits i que totes i tots tenim el compromís de defensar els nostres llauradors i la seua faena", valoren des de Compromís.

Noticias relacionadas

next
x