Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Compromís reivindica la inclusió de la Magrana Mollar d’Elx en les ajudes pel vet rus

22/10/2020 - 

ELCHE. El grup municipal de Compromís ha presentat hui en roda de premsa la moció de reconeixement i suport al sector agroalimentari que portarà al ple municipal d’octubre de l'Ajuntament d'Elx. Per això, la moció de Compromís, entre altres reivindicacions, demana la inclusió de la Magrana Mollar d’Elx en les ajudes compensatòries pel vet rus, així com l’adaptació dels segurs agraris a les característiques dels productes locals.

El regidor de Desenvolupament Rural, Felip Sànchez, ha afirmat que “som la tercera comunitat de l’Estat en exportació de productes agrícoles, representant el 19% de totes les exportacions de productes valencians, i malgrat això, estem davant d’una contínua crisi de rendibilitat de les produccions agropequàries valencianes”. 

Sobre política europea, Sànchez ha recordat “la discriminació que la política agrària comuna manté històricament cap a l’agricultura mediterrània” de la mateixa manera que “la nostra producció agrària pateix la competència deslleial amb l’aprovació de tractats de lliure comerç amb tercers països”.

A més, com ha explicat Felip Sànchez, la moció insta també al govern central a què garantisca el manteniment dels cabdals del transvasament Tajo-Segura, necessaris “per assegurar la garantia hídrica al nostre sector primari”.

“Els nostres productes, com la Magrana Mollar d’Elx necessiten l’adaptació dels agrosegurs a problemes específics causats pel canvi climàtic, com per exemple l’albardat, que impossibilita la venda del producte afectat. En aquest sentit, a més de l’adaptació, cal impedir que es continuen retallant les cobertures dels segurs agraris, que junt amb l’encariment del preu és un dels grans problemes del sector primari en el nostre municipi”, ha incidit Sànchez.

“Amb aquesta moció, a més, volem expressar el nostre reconeixement i suport a tot el sector agroalimentari valencià, que durant la pandèmia ens han demostrat, més que mai, que són essencials per a la nostra societat. És imprescindible comptar amb un sector agrari propi, potent i viu. Aquest virus que està produint un desastre sanitari mundial està demostrant, no obstant això, que hem de reconéixer al treballador agrari la dignitat que en justícia es mereix”, ha afegit el portaveu adjunt.

“Des de Compromís sempre hem fet una defensa inquebrantable dels interessos de l’agricultura valenciana, i lamentablement hem vist que quan s’han aprovat normatives que perjudiquen el nostre sector primari, hem vist com representants, fins i tot valencians, han votat a favor de la competència deslleial que després pateixen els nostres productors i productores”, ha conclòs la portaveu del grup municipal, Esther Díez.

Noticias relacionadas

next
x