s'han fet obres d'adaptació, però mai s'ha actuat en la integració estètica 

Compromís exigeix una solució a la coberta de l'autovia A-70 entre Sant Joan i Mutxamel

23/03/2022 - 

SANT JOAN D'ALACANT. Més de 30 anys han passat des que els municipis de Sant Joan i Mutxamel van veure's afectats per la construcció del tram de l'autovia A-70, que va acabar amb una franja de terrenys cultivats de l'Horta d'Alacant situats al costat de zones educatives i que va  tallar els camins tradicionals que comunicaven els dos pobles. Una infraestructura que, gràcies a la pressió veïnal, va ser soterrada, però que va deixar un espai erm de més de 8 hectàrees que, hui dia, encara està sense adequar.

Al llarg dels anys, Compromís ha presentat multitud de precs i sol·licituds per acabar amb els perjudicis provocats per unes actuacions que mai van arribar. Inclús les diferents corporacions municipals des dels anys 90 han demanat solucionar el desastrós estat en el qual es va deixar la coberta, però totes han xocat contra el mur de la Dirección General de Carreteras del Ministerio de Transportes, Movilidad y Agencia Urbana del Govern central.

És per això que, aprofitant que s'hi està executant unes obres actualment, el grup municipal demana una solució definitiva per a la coberta de l'autovia, incorporant al procés als ens locals implicats i als moviments socials que han anat reivindicant una integració dels elements culturals de l'entorn.

A més, Compromís exigeix que es complisca la Proposició No de Llei aprovada per la Comissió de Foment del Congrés dels Diputats en 2018, que acordava una dotació per a finançar un programa de paisatge i projecte d'ordenació per a la integració estètic-funcional de la coberta de la A-70 en Sant Joan d'Alacant i Mutxamel en els pressupostos generals de l'Estat.

La coberta ha estat constantment amb obres d'adaptació i millora, però mai s'ha actuat en la seua integració estètica i funcional amb el voltant. La ferida porta oberta més de tres dècades i el poble de Sant Joan necessita una solució al seu abandonament d'una vegada per sempre.

"Tenim l'oportunitat de convertir-lo en un corredor d'esplai que unisca els dos pobles, recuperant els camins tradicionals, encara que siguen només per vianants. Es tracta també de no deixar perdre els llocs d'interés de la zona, com la casa Comte, el Gualeró, els Calvaris... Hem de passar de tindre una barrera perjudicial per al veïnat a un espai de trobada entre Sant Joan i Mutxamel", afirma Sergio Agueitos, portaveu de Compromís Sant Joan.

Noticias relacionadas

next
x