Només hi ha dos llistes a la comunitat estrictament femenines

Compromís presenta una candidatura formada exclusivament per dones a la Torre de les Maçanes

4/05/2023 - 

LA TORRE DE LES MAÇANES. El pròxim 28 de maig es presentaran 5 llistes aspirants a l'Alcadia de la Torre de les Maçanes i una d'elles està conformada només per dones, "una característica atípica que posa de manifest la importància de la intervenció femenina al món rural", asegura Maria Matilde Torregrossa, número 1 de la llista per Compromís i actual regidora a l'Ajuntament. L'agrupació compta amb altra llista de la mateixa naturalesa a Almoines, un poble de la comarca de la Safor, però la de la Torre de les Maçanes és l'única d'este caire a les comarques del Sud i la resta de la Comunitat Valenciana. 

Compromís per la Torre de les Maçanes: Acord per Guanyar, és el nom que durà la llista d'estes 9 dones als pròxims comicis municipals. Als punts del seu programa electoral, han apostat per reforçar les àrees d'educació, joventut, serveis socials i medi ambient, tot i què són 9 el total de les mesures que figuren al seu programa electoral. En paraules de la número 2, Esther Espí Alcaraz, "totes les propostes que expliquem al programa són d'igual importància, però, obviament, hem de començar possibilitant la vida al poble per a després garantir que esta vida siga digna", apuntava. "Necessitem l'educació i les polítiques joves per assegurar el relleu generacional i, al mateix temps, centrar esforços en serveis socials, igualtat i economia, perquè la vida dels nostres veïns i veïnes tinga les garanties que mereixen. A més, vivim envoltades de muntanya i natura, i cap de les propostes anteriors es podria dur a terme si no duguérem una vida acorde a la cura del medi ambient".

Maria Matilde Torregrossa, la cap de llista, és, a més d'edil, administrativa de la cooperativa agrícola que es dedica a l'elaboració d'oli d'oliva al poble. No obstant això, la candidatura està formada per diferents perfils que van des de treballadores de l'empresa privada fins a una mestressa de casa, passant per professores i estudiants. "Som tota una declaració d'intencions, tant pel caràcter pràctic com pel simbòlic. Representem diferents formes de viure la Torre de les Maçanes i estem demostrant que la mirada femenina i rural han sigut -i continuen sent- el cor i el motor dels pobles valencians", comenta Torregrossa. "Qui passa per ací, es queda enamorat de la bellesa, la salut i l'ambient de germanor. Nosaltres reconeixem que som un poble amable i acollidor, un poble que es mereix molt més del que li estan donant", argumenta.

La Torre, forma col·loquial d'anomenar al poble, va tindre, del 2003 al 2007, un alcalde del Bloc Nacionalista, un dels partits que conformen hui Compromís baix el refundat nom de Més Compromís. "Esta Alcaldia, precedida històricament pel PSPV i succedida pel PP, es juga este mes de maig la possibilitat de tornar al consistori, i la candidatura de dones torrudanes vol posar en valor que han aconseguit millores per al poble, tant al govern com a l'oposició".

Noticias relacionadas

next
x