ximo puig PRESIDEIX AQUEST DIMECRES LA INAUGURACIÓ

Cocentaina, preparada per a la Fira de Tots Sants més llarga de la seua història

31/10/2017 - 

ALACANT.  Aquest dimecres 1 de novembre s'inaugura de forma oficial la Fira de Tots Sants de Cocentaina 2017, el certamen comercial amb més de sis segles d'història que cada any reuneix a milers de persones a la capital d'El Comtat. Després de dies de muntatge, a hores d'ara ja està quasi tot preparat al municipi per a donar el tret d'eixida a aquesta 671a edició que tindrà cinc dies de durada, la Fira més llarga possible. En aquesta ocasió, la Fira de Tots Sants comptarà -per segona vegada- amb la presència del president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, qui serà l'encarregat d'inaugurar el certamen en companyia de l'alcaldessa Mireia Estepa, la regidora de Fira Mariona Carbonell i Juan José Tortajada, contestà i president de l'Advocacia Valenciana i també, en aquest 2017, lector del 'Privilegi' de Fira (text el Rei Pere IV que atorgava a Cocentaina el dret per organitzar aquest esdeveniment l'any 1346).

Precisament aquest dimecres, coincidint que és 1 de novembre, es celebrarà al Pla de la Font -simultani a l'acte de la inauguració- el tradicional 'Esmorzar de Fira', organitzat per les Mestresses de Casa de Cocentaina i consistent en un entrepà de 'blanc i negre', vi amb gasosa i olives.

Al voltant de les 10:30 hores del matí està previst que Tortajada done lectura al 'Privilegi' de Fira i que el president Ximo Puig inaugure la mateixa des de la balconada del Palau Comtal. Tot seguit, la comitiva es dirigirà a la Sala Daurada per signar al Llibre d'Honor i, eixint del Palau, emprendre el recorregut oficial per algunes de les zones més destacades d'aquesta Fira de Tots Sants 2017. Entre altres, les autoritats recorreran la nova zona dels Esports Outdoor (carrer Roger de Llúria), el carrer Colón dedicat a la promoció turística, l'avinguda País Valencià (zona de nova creació amb maquinària agrícola i automoció), i la gran revolució d'aquest any, la zona de noves tecnologies i innovació que presenta una distribució totalment renovada al carrer Ausiàs March. El recorregut finalitzarà al Centre Cultural El Teular, on tindrà lloc el vi d'honor.

A banda del ja mencionat President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig, també estaran presents a la inauguració altres autoritats polítiques i socials com els consellers Vicent Soler (Hisenda) i Rafa Climent (Economia Sostenible), Raquel Huete (Directora General de Turisme), Rebeca Torró (Directora General d'Habitatge), Patrícia Blanquer (diputada en el Congrés), Rafa Briet (diputat en Les Corts), la Presidenta de la Fundació Sambori, Laura Font, el Gerent del MARQ Josep Albert Cortés, el Vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés... entre molts altres diputats, alcaldes, alcaldesses i regidores de les nostres comarques.

A partir d'aquest moment, al davant 5 dies de Fira de Tots Sants amb una completa programació cultural i d'oci, una exposició comercial amb més de 130.000 metres quadrats i més de 50 milions d'euros de producte exposat, una diversa oferta gastronòmica, ambientació de carrer i tot un conjunt de sensacions que faran les delícies del visitant.

Noticias relacionadas

next
x