Carles Cortés, nou director de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana de la Universitat d'Alacant

23/03/2023 - 

ALACANT.  El Consell General de la Seu d'Alacant de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana ha elegit el catedràtic Carles Cortés Orts nou director de l'organisme que es dedica a "l'estudi lingüístic i literari del valencià, dins el marc general de la llengua i la literatura catalanes".

Cortés ha rebut l'aval de la majoria de membres de l'institut, en total 24 vots a favor, 5 en blanc i un de nul, d'un cens de 32 membres. El nou director de l'IIFV ha assegurat que entre els seus objectius es troba "adaptar el treball de l'institut als nous temps i actualitzar-ne les línies d'actuació". En aquest sentit, el catedràtic ha explicat alguns dels nous reptes que s'ha marcat com a director de l'IIFV, com "desenvolupar un pla de treball plurianual per a l'institut, enfortir la coordinació entre les tres seus amb reunions trimestrals de la junta directiva, consolidar les ajudes a la investigació o reforçar la imatge i la divulgació del treball que es desenvolupa a l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana a la Universitat d'Alacant".

Carles Cortés, que també defensa una "actualització de les diferents seccions científiques que formen part de l'IIFV", vol enfortir també la coordinació i complementació amb el departament de Filologia Catalana, la Càtedra de Multilingüisme i la Unitat per a l'Educació Multilingüe (UEM).

A més, el nou director de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana a la Universitat d'Alacant ha volgut destacar la "important tasca de recerca i de divulgació que ja es du a terme des de l'institut, que compta amb membres molt actius" i ha destacat les publicacions de l'IIFV, com la revista Caplletra o la col·lecció de llibres "Biblioteca Manuel Sanchis Guarner", amb 98 publicacions des de l'any 1978.

Un institut universitari és un organisme integrat per professors i investigadors universitaris que tenen com a objectiu comú fer recerques, impartir docència i emetre resolucions científiques sobre un camp especialitzat de coneixement. La Universitat d'Alacant compta amb 18 instituts universitaris de diferents àmbits de coneixement.

Noticias relacionadas

next
x