ALACANT. No hi ha un número objectiu per a confirmar que un projecte s'ha consolidat, però el de la Plaça del Llibre d'Alacant pareix ser el sis. A eixa conclusió s'ha arribat en la roda de premsa de la 6ª edició d'aquest esdeveniment literari en clau valenciana, que se celebrarà des del divendres 11 fins al diumenge 13 de febrer en la plaça Séneca. La presentació ha tingut lloc el dimarts 8 a l'IAC Gil-Albert -entitat que s'ha sumat a l'organització de l'esdeveniment- i en el que han estat presents Ismael Vicedo Madrazo, membre de la Junta directiva de La Cívica - d'Escola Valenciana; Rafael Domínguez, director de la Plaça del Llibre; Teresa Val, directora de la Fundació Full; Lliris Picó, membre de la Junta directiva de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) en representació de la vicepresidència pel País Valencià, i Héctor Cámara, el director del Secretariat de Llengües de la Universitat d'Alacant.
La consolidació ve marcada per diversos factors: en primer lloc, l'adhesió de més institucions, com el mateix Institut de Cultura Alacantina. En aquest sentit, Teresa Val ha subratllat les més de 40 entitats col·laboradores, el que vol dir que "comptem amb els agents dinamitzadors de cada lloc on se celebra cada plaça". I ha assegurat que, quan va arrancar el projecte, ningú preveia "l'envergadura que ha agafat com a vertebrador de territori, literatura i indústria del llibre en valencià".
A més, la directora de la Fundació Full ha revelat que, a les quatre places del llibre amb què es comptava, s'inicien dues més: Elx i, de forma efímera, Sueca, que està vinculada a l'any Fuster. Un recorregut de sis espais literaris en valencià que comença a Alacant, ciutat que aquest 2022 té una localització diferent del port, on s'ha hostatjat anys enrere: la plaça Séneca, una "ubicació urbana, cèntrica i molt en consonància amb el concepte de Plaça del Llibre", ha qualificat Val.