AlicantePlaza

HABITEM

Els pinars plantats des de Madrid s’assequen i és la nostra oportunitat

  • Incendi al Montgó fa un mes.

ALICANTE. Qualsevol viatge entre comarques fa més evident que mai el problema amb els pins. Este estiu s’ha descontrolat al Montgó, però les primeres evidències van arribar a les serres de Xixona el 2015. Des de la Vega Baja fins a l’Alcoià o la Marina Baixa es reparteixen centenars de pins marrons completament secs.

La reacció des de la Conselleria apuntava que vivim el període més sec i calorós des que tenim registres. Escarabats com eltomicus s’aprofiten de la debilitat dels pins per perforar el tronc i alimentar-se amb els seus nutrients. La secor comença per la part superior de la copa, però quan és irreversible l’única solució serà talar-los per evitar incendis els pròxims mesos.

“Des de maig de l'any passat han plogut poc més de 250 l/m2, quan la mitjana en aquesta zona supera els 900l/m2”, apuntaven tècnics del Parc Natura del Montgó fa unes setmanes. Un terç de l’aigua que plou un any habitual. “Estes xifres són més pròpies de comarques del sud d'Alacant amb paisatge semiàrid”.

Mentrestant, Acció Ecologista-Agró denunciava en maig que només a la Marina Baixa, els propers plans urbanístics a La Nucia i Benidorm preveuen tres centres comercials, vint hotels i casi cinc mil habitatges. Mentrestant, la urbanització d’un PAI a Llíber (Marina Alta) amb 500 noves cases a la Vall de Pop va començar este estiu la seua construcció sense l’informe perceptiu de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

Recibe toda la actualidad
Alicante Plaza

Recibe toda la actualidad de Alicante Plaza en tu correo