ALACANT. Gabriela i Eduardo són una parella que viuen a la Torre de les Maçanes (Alacant) i són els creadors de 'Duestasses'. "Estàvem a casa i vam pensar que a la Comunitat Valenciana no hi ha molts productes per a regalar en valencià, ja que tot allò que es pot trobar és un anglés o en castellà. Per això, se'ns va ocórrer que perquè no llançar coses que estiguen escrites en valencià, i, vam pensar en fer servir els refranys més coneguts o aquells que estaven ja perdent-se".
És així com es van embarcar en aquest projecte el 3 de desembre a través de la plataforma barcelonina online Verkami. Aquesta és una plataforma de crowfunding, és a dir, la seua funció és la de recopilar el pressupost necessari per a dur a terme un projecte gràcies a les donacions de diners que fan terceres persones. Això permet que la persona que vulga començar un nou projecte empresarial puga, en primer lloc, veure si la seua idea funciona, i en segon lloc, recaptar els fons necessaris per a dur-ho endavant.
Açò és el que va fer aquesta parella, van presentar el seu projecte, en el seu cas eren quatre tasses amb refranys típics i més usuals valencians. "Al voltant de 90 persones van començar a comprar-les abans de tindre el producte físic, i d'aquesta manera és com vam aconseguir els diners per comprar la màquina d'impressions i comprar els productes que necessitàvem. I així és com vam començar a tirar endavant amb el nostre projecte. A hores d'ara, ja tenim les màquines necessàries i ja podem fer les nostres impressions al nostre taller", segons explica Eduardo.
El nom de 'Duestasses' va sorgir del refrany valencià no volies caldo?, dues tasses. Tot i que encara no tenen una botiga física pròpia, sí que podem trobar els seus productes en la seua pàgina web, i, a més a més, tenen una sèrie de punts de venda (xicotetes botigues de barri) repartits per Castelló, Barcelona, Alcossebre, Massamagrell, Oliva, Ontinyent, La Pobla del Duc i València (és a aquest últim lloc on més productes venen).
Els eslògans que ixen als seus productes són refranys creats per ells, però també estan oberts a escoltar noves propostes. "Ens envien per mail frases o expressions que utilitzen i nosaltres fem un petit estudi, comprovem que són expressions que es diuen i la llancem. Per exemple una proposta que va arribar i va tindre molt d'èxit va ser la de Serà precís".