VALÈNCIA. Bruna i el drac, una idea original guionitzada per Josep Vicent Miralles és una reinterpretació del clàssic monstre de foc, endolcit per centenars de carabasses torrades i ambientat en el Montgó. “Esta és una d’eixes històries que jo, personalment, haguera demanat fer”, afirma Zolotic. “És senzilla, divertida i oferix l’oportunitat de crear escenes molt pintoresques. A més, té un significat i una conclusió molt boniques. D’altra banda... a qui no li agrada dibuixar dracs? Em feu molt feliç que Drassana m’oferira posar les imatges a este relat”. Zolotic ha dinamitzat, amb els seus dibuixos, personatges com els de Christian Andersen, consolidant una exitosa carrera centrada en la il·lustració infantil i juvenil. Sobre Bruna ens diu: “Sempre és atractiu dibuixar personatges jóvens, especialment xiquetes tan valentes i despertes, amb la capacitat de superar els seus límits per tal d’ajudar els demés. I el drac és molt divertit, em recorda positivament al Reluctant dragon (el Drac Foll), un personatge clàssic de Disney”.
Zolotic havia volgut ser artiste des de xicotet. “Durant els meus anys acadèmics, entenguí què comportava el món de la il·lustració i vaig deprendre l’ofici. Fon un famós il·lustrador serbi qui m’ensenyà a través del seu treball l’immens potencial de la il·lustració per a xiquets, com d’efectiu i significatiu, com de divertit pot ser per ad ells… i per a mi! A partir d’eixe descobriment vaig decidir que esta era la classe d’art que jo volia fer. I fa deu anys ja que vaig rebre el primer encàrrec”.
Quant als escenaris de Bruna i el drac, Zolotic ha treballat amb les fotografies i les explicacions que Miralles li ha transmés: “En molts dels llibres en què treballe use fotografies com a referència i a sovint no he estat mai en eixos espais. La labor de recreació de paisatges, atmosferes i llocs concrets és apassionant. Ara vull conéixer eixos llocs, i per descomptat el Montgó i els pobles dels voltants, que ja els tinc en la llista de prioritats!”.