PROPOSTA DE COMPROMÍS

Xixona aprova instar al blindatge de la sanitat pública de forma legal i econòmica

12/04/2021 - 

XIXONA. El Ple de l’Ajuntament de Xixona va aprovar a la seua última sessió ordinària, corresponent al mes de març, la moció presentada pel grup municipal de Compromís per a mostrar el suport polític de la corporació xixonenca al sistema públic de salut quan ja s’ha complit el primer any de pandèmia per la covid-19.

La moció, defensada pel regidor de Compromís Lucas Sirvent, assenyala que "la situació d’emergència sanitària que seguim vivint ens ha demostrat més que mai la necessitat de comptar amb una sanitat pública, universal, de la major qualitat i amb tots els mitjans necessaris perquè el personal sanitari puga exercir les seues funcions en les millors condicions. Els aplaudiments als balcons que vam viure ara fa un any amb el primer confinament no poden quedar-se en una mostra esporàdica de suport".

"Proposem que el nostre ajuntament es posicione clarament a favor de blindar tant legal com econòmicament el nostre sistema sanitari, amb una reforma de la Constitució que fixe com a fonamental el dret a la salut de totes les persones. També una reforma legislativa que impedisca pràctiques de descapitalització de la sanitat pública en benefici de la sanitat privada com les que vam viure en la nostra terra amb els governs del PP, i que fa que encara tinguem hospitals privatitzats, malgrat el treball del Govern del Botànic per a revertir-los a la gestió pública", va afegir Sirvent.

La iniciativa de Compromís, que va comptar també amb el vot favorable de PSOE, PP i Més Xixona i l’abstenció de Cs, insta a totes les administracions al reforçament de l’atenció primària, primera pota del sistema sanitari als pobles i barris, amb el personal i els recursos econòmics i organitzatius necessaris per a poder garantir un diagnòstic i tractament adequats i de proximitat.

Noticias relacionadas

next
x