X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
Hoy es 17 de diciembre y se habla de IVACE polígonos industriales benidorm vectalia EMPRENDEDORES

amb 'La revolta d'Adam'

Lourdes Boïgues torna a guanyar, 10 anys després, el Premi Enric Valor

21/12/2017 - 

VALÈNCIA. El premi Enric Valor en la seua 37 edició ha anat a parar a una novel·la de ciència ficció La revolta d'Adam, escrita per Lourdes Boïgues. La que actualment és una reconeguda escriptora valenciana amb més de quinze de llibres publicats ja el va guanyar ara fa deu anys quan només en feia dos del seu primer llibre. En aquella ocasió va ser amb El secret de Caterina Cremec, una novel·la en la que la vampiressa protagonista viatja a la ciutat de València i viu en carn pròpia els problemes de l'especulació immobiliària, entre altres. Ara ja no és cap secret: de Caterina Cremec s'han fet 5 edicions i una seqüela: La venjanç a de Caterina

A La revolta d'Adam, Seú és una  pacífica colònia terrícola situada a anys llum de distància. Va ser fundada per a abastir la Terra, assolada per les guerres i la contaminació. Amb el pas dels anys, els colons s'han habituat a la nova llar, sense oblidar els seus orígens. Es dediquen a conrear una planta que proporciona combustible i aliment als terrícoles a canvi de la seua ajuda. Però les generacions més joves tenen noves ambicions. Adam creu que ha arribat l'hora de decidir el seu futur, al marge de la Terra, però necessitarà el consell dels natius. Mentre Adam busca els natius amb l'ajuda de la seua amiga Magda,  els pares d'Adam descobriran que la Terra amaga un pla pervers per a Seú.

El veredicte del 37é Premi Enric Valor s'ha donat a conèixer el dissabte 16 de desembre de 2017. El premi, que convoquen l'Ajuntament de Picanya i Edicions del Bullent, està dotat amb 6.000 euros, la publicació de l'obra i un gravat del reconegut artista valencià Rafael Armengol fet expressament per al premi.

S'han presentat un total d'11 obres, de les quals el jurat ha destacat "la gran qualitat de les obres presentades". El jurat, format per Carles Fenollosa, Rosa Maria Polache Mahiques, Vicent Sanhermelando, Pilar Puchades i Núria Sendra ha premiat La revolta d'Adam, per unanimitat, ja que "amb un estil dinàmic que aconsegueix involucrar-te es construeix un món fictici coherent i una trama versemblant al voltant de les lluites de poder entre dues concepcions de l'existència simbolitzades mitjanç ant un planeta mare i la seua colònia a anys llum de distància", manifiesten.

Lourdes Boïgues Chorro (Simat de la Valldigna, 1968) té una llarga trajectòria literària, amb més de quinze de llibres publicats, fonamentalment en el gènere infantil i juvenil. Publica el seu primer llibre Estel estel·lar l'any 2005 i des d'aleshores ha guanyat diversos premis, com per exemple: La taverna del bandoler (Premi Carmesina), El secret de Caterina Cremec (Premi Enric Valor), La mascota que no existia (Premi Vicent Silvestre), El desenllaç (Premi Benvingut Oliver) o Una lectura perillosa (Premi Ciutat de Badalona). També té llibres adreç ats a adults com ara Fills de la fam. Altres llibres publicats a Edicions del Bullent són: La venjança de Caterina, Estel i els àngels o L'estranya que habita els meus somnis, entre altres. Compagina la faceta d'escriptora amb el treball de tècnica en l'Administració de la Generalitat Valenciana.

L'autora ha indicat que La revolta d'Adam és "un homenatge a tots els autors i autores del gènere de ciència-ficció que m'han fet viatjar al futur, traslladar-me per l'espai i explorar nous mons i formes de vida. A més, és un cant a la pau i l'ecologisme. Així com una crítica a les polítiques colonialistes i a la globalització que ens priva dels nostres trets singulars.
Però, sobretot, és una història d'aventures, intriga i secrets. Amb personatges interessants i situacions plenes d'emoció. Un relat que enganxarà als lectors."

Noticias relacionadas

next