X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

DEl 10 DE JULIOL AL 28 d'octubre

L'exposició de la UA 'Espècies: l'univers del sabor', en l'Auditori Teulada Moraria

9/07/2019 - 

ALACANT. L'Auditori Teulada Moraira acollirà a partir del dimecres, 10 de juliol, i fins al 28 d'octubre, l'exposició Espècies: l'univers del sabor. Espècies: l'univers del gust, organitzada per la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d'Alacant.

L'exposició, que s'inaugura a les 19.00 hores, es podrà visitar de dimecres a dissabte d'11.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. També es pot consultar el catàleg virtual de l'exposició en valencià, castellà i anglès, allotjat en la pàgina web de la Càtedra.

"A causa de la seua aparença insignificant, la mida tan minsa i el seu escàs preu, ningú diria que les espècies han tingut tant de poder a l'hora d'influir en la nostra història", explica Josep Bernabeu, director del Centre de Gastronomia del Mediterrani, Gasterra, i comissari de la mostra juntament amb la tècnica Ángeles Ruiz. No obstant això, continua Ruiz, "a més d'aportar caràcter i personalitat als nostres plats, han servit com a moneda de canvi, han impulsat la conquesta de territoris, han provocat guerres i han transformat els nostres hàbits socials".

L'exposició mostra de manera didàctica com herbes culinàries i espècies tenen un elevat valor cosmètic i medicinal i ens sedueixen pel seu poder aromàtic i sàpid, capaç de millorar les qualitats organolèptiques de les nostres receptes, de transformar la matèria primera més humil incrementant-ne el sabor, el color i l'aroma.

Acte inaugural amb estrella

La inauguració de l'exposició comptarà amb la realització en directe d'una creació culinària del cuiner Alberto Ferruz, del Restaurant Bon Amb (dues estrelles Michelín), així com la participació del gastrònom Juan Gayá Sastre i la intervenció de Jesús Navarro Navarro, president i conseller delegat de l'empresa Carmencita, i la de Josep Bernabeu, director de Gasterra i de la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d'Alacant.

Una vegada més, l'Auditori Teulada Moraira, a través d'aquesta exposició a la qual se suma el projecte Dolia, iniciativa pròpia de l'auditori, realitza una convocatòria entorn de la gastronomia en la qual compleix els objectius de posar en valor la preservació del territori, el paisatge i la cultura gastronòmica.

next
x