MOCIÓ APROVADA PER UNANIMITAT

Compromís Xixona urgeix a l'Ajuntament adquirir l'antic edifici Colefruse per instal·lar el centre de dia

11/06/2020 - 

XIXONA. Compromís per Xixona reclama al govern municipal (PSOE) que des de l'Ajuntament s'acceleren tots els tràmits per a fer efectiva la compra de l'edifici situat al carrer la Torre de les Maçanes, 20 (antiga seu de la mercantil Colefruse), on ha d'instal·lar-se el nou centre de dia de la localitat.

El regidor i portaveu de Compromís per Xixona, Joan Arques, recorda que "el passat mes de novembre tots els grups polítics de l'Ajuntament van aprovar per unanimitat la moció de Compromís que apostava per adquirir l'antic edifici de Colefruse per tal d'adaptar-lo i convertir-lo en el nou centre de dia que tants veïns i veïnes estan reclamant des de fa temps, especialment els usuaris i usuàries d'AFA Xixona".

El Ple de la Corporació va donar al mes de febrer el primer pas amb l'aprovació urgent de la modificació de crèdit per valor de 570.000 euros necessària perquè l'Ajuntament comptara amb els diners per a fer front a la compravenda. Aquesta modificació es trobava en període d’exposició pública quan va ser declarat l'estat d’alarma, moment en què tots els terminis administratius es van paralitzar.

En aquest sentit, Arques valora que "la suspensió dels terminis es va alçar, per fi, el passat 1 de juny. Per això, aquest divendres 12 ja acabarà l’exposició pública i es podran prosseguir els tràmits amb l'entitat bancària propietat de l'immoble, tal i com ens va fer saber el regidor d'Hisenda en comissió informativa. L'equip de govern no pot perdre ni un segon perquè el centre de dia ha de ser una realitat a la major brevetat possible".

El també regidor valencianista, Lucas Sirvent, afegeix que, "per a la formació, aquest tema ha estat sempre prioritari, més si cap ara, després de la crisi del coronavirus, en què AFA s'ha vist obligada a tancar i encara no ha pogut reprendre la seua activitat. Corren perill no només el benestar de les persones usuàries, sinó també l'economia de les famílies, que, si la cosa es manté així, no podran justificar l’ajuda de dependència. Per això li demanen rapidesa a l'equip de govern i proposem que negocie amb el banc perquè cedisca a l'Ajuntament l'ús de l'immoble mentre es tanquen tots els detalls de la venda i, així, poder traslladar allí l’activitat d'AFA amb garanties".

Noticias relacionadas

next
x