"De la mar el mero y de la tierra el cordero", segur que heu sentit esta frase. A casa dels meus iaios estava molt present cada volta que féiem una torrà i els menuts lluitàvem per les llonganisses, mentre que el meu iaio menjava una xulla darrere d'una altra. Perquè si ens parem a pensar, el corder està molt present en les festes en forma de torrà, i en les celebracions nadalenques en forma d'espatlla (paletilla). Fins i tot a Vila-real han celebrat recentment la nit de la xulla, una cita festiva on les xulles i l'allioli van que volen. Amb estos ingredients pot semblar estrany que no hi haja pràcticament entrepans de corder, tal volta és perquè tenim al cap que es tracta d'una carn noble, de festa, i mereix un tracte especial. Tal volta pels ossos i la faena que porten, o potser pel preu... el cas és que no era habitual menjar-ne entrepans de corder... fins ara. Perquè senyores i senyors, el Paquito ha arribat per a solucionar eixe dèficit, ajudar als ramaders i fer-nos un poc més feliços. Sí, menjar ens fa molt feliços; el corder ens fa molt feliços; i si podem esmorzar o sopar un entrepà de corder, és impossible rebutjar-lo!
Per això he aprofitat que estos dies està a la carta de molts restaurants per a menjar-ne uns quants Paquitos. La part positiva de què cadascú d'ells siga diferent, és que t'adones de la versatilitat de la carn de corder, i les immenses possibilitats que té entre pa. Hi ha un Paquito per a cadascú de nosaltres, i ací en tenim la prova.
El Paquito del Bar Cassalla
Este seria com Paco Rabanne, fashion i elegant. En el món de la moda el biquini va suposar una revolució, i un biquini de Paquito ens provoca la mateixa sensació. Alta costura en forma de tòfona i parmesà, dos sabors intensos que destaquen entre la carn guisada del corder. Crec que només havia menjat corder dins de pa de sandvitx - en este cas molt cruixent i consistent-, un dia que un amic va oblidar-se del pa en la torrà. Per a la nostra ment juvenil semblava un drama, quan en realitat, tot és qüestió de saber combinar els teus ingredients. Com un perfum de Rabanne, este Paquito et deixarà durant hores el sabor potent de la tòfona en el paladar i serà recordat com aquell biquini revolucionari, un encert total.