Valencia Plaza

EMPRESES DES DE L'INTERIOR | 'TOT DE POBLE' COMPLEIX 10 ANYS revitalitzant PRODUCTES De l'INTERIOR

Les Coves de Vinromà apunta al mercat gourmet amb formatges d'autor fets de forma artesanal

CASTELLÓ. En un temps no tan llunyà, als masos, una gran majoria dels productes que formaven part del menú de les famílies durant l'any s'elaboraven allí mateix. Un d'ells era el formatge. Era una època diferent, en la qual l'autoconsum era habitual en una societat marcada per l'absència o l'escassetat de recursos. Hi havia pocs masos de les comarques de l'interior de Castelló que no produïen el seu formatge per a consum propi. Óscar Sales i Mayte Rambla han aconseguit recuperar la tradició de la zona amb la posada en marxa de la formatgeria Tot de Poble, que enguany compleix 10 anys i que si ho permet la covid-19, ho celebraran aquest estiu amb diverses activitats.

Ubicada al mas Torre Ebrí, de les Coves de Vinromà, la firma va néixer a l'any 2012, després que Óscar va decidir donar-li una volta al negoci de la seua família que durant dècades havia tingut ovelles i tenia com un dels seus recursos econòmics la producció i la venda de llet. La crisi que va patir el sector sobre el 2009 va accelerar el procés de canvi. “No es podia viure de la venda de llet”, explica Óscar, “ja que no es valorava l'esforç”. Des d'eixe moment, l'objectiu va ser posar en valor el producte i el territori a través de l'elaboració de formatges. Però no el de tipus fresc, que és el que Óscar havia vist sempre produir a la seua família per a consumir-lo a casa. El projecte era aconseguir un producte de qualitat i elaborat de forma artesanal només amb llet i quall, sense conservants, amb formatges semicurats i curats.

Recibe toda la actualidad
Alicante Plaza

Recibe toda la actualidad de Alicante Plaza en tu correo