Valencia Plaza

EL GASTO

Bar Granada, esmorzar amb arrels andaluses

  • Francho Lázaro Aznar

El Bar Granada és Elena Martínez. Sí, ella és qui afirma tindre por de jubilar-se i qui espera seguir molts anys cuinant al seu bar. Ella és qui ha decorat amb plats de ceràmica tradicional granadina les parets del Bar Granada, i ella és qui ha agafat el relleu de sa mare -també Elena-, com a cuinera d'este bar que va obrir un 24 de desembre de 1987, la Nit de Nadal. Com és el seu bar, ella ho cuina tot al moment "no calfa res" afirma un parroquià. Allí no voràs cap aparador d'eixos plens de llonganisses i truites de mil sabors, perquè al Granada les coses es fan segons les van demanant els clients. No és un bar molt gran, 10 tauletes entre menjador i terrassa, que donen perquè durant tot el matí hi haja rotació de comensals. Una cuina allargada on la planxa és l'estrella i Elena paleta en mà, va fent i desfent sense parar. "Alguns dies tenim comandes de 10 o 20 entrepans d'empreses del polígon de Benifaió o d'Almussafes, altres dies hem arribat a rebre comandes de 160 entrepans dels xics de manteniment de la Ford", afirma Elena, l'única cuinera del Local que relata amb orgull "vaig fer els 160 en una hora i mitja".

Recibe toda la actualidad
Alicante Plaza

Recibe toda la actualidad de Alicante Plaza en tu correo