Mentre Serveis Socials gestiona l’adjudicació d'un habitatge social

Un veí de Monòver cedeix el seu habitatge a tres famílies arribades des d'Ucraïna

13/05/2022 - 

MONÒVER. Aquest matí de divendres, 13 de maig, al voltant de les 10:30 hores, s’ha dut a terme a l’Ajuntament de Monòver la firma de la cessió d’un habitatge particular a tres famílies que han arribat des d’Ucraïna a causa del conflicte bèl·lic.

Com ja va passar el mes passat, hui la solidaritat ha estat la protagonista, ja que un monover ha cedit temporalment sa casa a “tres dones, que són família entre elles, i tres menors, els quals ja estan escolaritzats a escoles monoveres”, com ha explicat Emilio Martínez, regidor de Benestar Social.

Es tracta d’una iniciativa particular, ja que “aquest home es va posar en contacte amb la parròquia per tal de mostrar la seua voluntat de cedir la seua casa a persones ucraïneses que pogueren necessitar-la. A continuació, el pàrroc de Monòver, Manuel Llopis, es va posar en contacte amb el Departament Benestar Social, qui ha fet les gestions necessàries perquè es pogués dur a terme”, com remarca Martínez.

Mentre aquestes famílies romanen a la casa aportada per aquest particular, Serveis Socials “gestionarà l’adjudicació d’habitatge social, ja que aquesta casa cedida, com les altres fa un mes, són una solució temporal i immediata per acollir a les mares i xiquets/es ucraïnesos”, com expliquen des de l’àrea responsable.

No obstant això, “des de Benestar Social estem molt agraïts a aquests veïns que, de manera espontània, han cedit les seues cases, ja que és una solució temporal molt més ràpida i àgil”, com destaca el regidor de l’àrea.

El contracte que han signat té una vigència de sis mesos i, pels moments, com informa Martínez, “l’Ajuntament, a través de Serveis Socials, ajudarà a aquestes famílies amb les despeses de llum i aigua i no hauran de pagar lloguer, fins que puguen tirar endavant per elles mateixes”.

En la firma del contracte de hui han estat present les tres famílies ucraïneses, el veí que ha cedit la seua casa, així com Alejandro García, alcalde de Monòver, Emilio Martínez, regidor de Benestar Social, l’assessora jurídica de Benestar Social i la Treballadora Social que ha dut a terme les gestions necessàries.

Des de l’Ajuntament de Monòver “agraïm a aquesta persona la seua solidaritat, així com a la Parròquia de Monòver i Càritas Interparroquial, el seu suport i ajuda posant en marxa el pis i aportant allò que calia perquè aquestes persones pogueren viure-hi el més prompte possible”.

Noticias relacionadas

next
x