X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

des del nou equip de govern

Novelda pretén millorar l'accessibilitat i l'impacte visual de la passarel·la del Castell de La Mola

11/07/2019 - 

ALACANT. L'equip de govern de Novelda ha creat una Mesa de Treball juntament amb la participació de l'associació Novelda Accessible, tècnics, arquitectes i arqueòlegs. 

L'objectiu d'aquesta Mesa és el de millorar la rampa d'accés a l'Ecoalberg i al Castell de La Mola i minimitzar l'impacte visual de la passarel·la. Tots ells intenten buscar solucions per a una estructura que va ser aprovada per la Generalitat Valenciana, i que ha sigut alçada per l'empresa concessionària de l'Ecoalberg la qual la va incloure com a millora en el procediment d'adjudicació.

La regidora de Gestió del Patrimoni, Mado Abad, junt amb representants de Novelda Accessible i tècnics de diferents àmbits, han participat en la primera reunió de la Mesa de Treball. En aquesta junta s'ha valorat tant l'accessibilitat, detectant aquells punts que no són al cent per cent accessibles, com és el cas de la rampa que dona accés a la passarel·la i que supera la inclinació màxima permesa, com el negatiu impacte visual de l'estructura. 

Mado Abad ha recalcat que aquesta va ser una iniciativa que es va dur a terme durant l'anterior legislatura i ara "hem d'aconseguir que siga realment efectiva i accessible". Al mateix temps es tractarà de forma "prioritària" de rebaixar l'impacte visual d'una estructura que ha de ser reversible, ja que està ubicada en un espai declarat d'Interés Cultural, i ha condicionat l'estètica que impacta en un entorn de "gran significat emocional i patrimonial" com és el cas del Castell de La Mola.

La tresorera de Novelda Accessible, Maje Agües, incideix en què aquest projecte, del qual assegura que "no acompleix amb les normes d'accessibilitat" respon a una "actuació precipitada" de l'anterior govern municipal. Agües considera que "hauria d'haver-se estudiat amb calma i tractat amb molta més estima" la conversió d'aquesta zona en un espai totalment accessible i d'aquesta manera evitar "l'aberració estètica" que s'ha comés. 

next
x