el dimecres, 25 d’agost, a les 22 hores

L’Institut Valencià de Cultura finalitza el festival Fresca! amb Manolo Alcántara

24/08/2021 - 

ALICANTE. El festival Fresca! de l’Institut Valencià de Cultura acaba, després de nou dies en què Alacant s’ha convertit en un referent cultural reunint algunes de les millors companyies de dansa, teatre i circ del panorama nacional i internacional. 

Des de l’IVC sentim que hem complit amb el nostre objectiu de millorar l’oferta cultural de la ciutat, d’innovar amb nous formats i d’explorar altres espais i, sobretot, sentim que el públic ha gaudit d’una experiència nova i emocionant”, ha dit la delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia GarijoHan sigut dies molt intensos per a tot l’equip que ha treballat durant mesos preparant Fresca! i ara ens toca tancar el festival amb el meravellós espectacle de Manolo Alcántara, i per descomptat començar a somiar amb la segona edició de Fresca!”, avança.

Déjà vu és un espectacle de circ personal, teatralitzat, molt visual, suggeridor, arriscat, diferent i ple de vida, en què la companyia ha treballat a foc lent durant tres anys. El magisteri de Charles Chaplin, Charlie Rivel o Marcel Marceau venen a la ment contemplant l’actuació de Manolo Alcántara, un virtuós acròbata, un esperit de la tendresa i un poeta humorista.

L’espectacle és un món d’il·lusions, ple de música, amb una escenografia de proporcions inversemblants, amb miniatures i gegantismes en què tot és més gran o més xicotet del que hauria de ser, amb moments divertits i una gran destresa física. Un espectacle sense text i amb música en directe en què cal destacar la presència de Laia Rius, amb la seua potent i bellíssima veu i la seua riquesa de registres.

Manolo Alcántara és un dels artistes més interessants i genuïns de l’actual panorama escènic. Al llarg dels seus 25 anys de professió ha col·laborat amb Comediants i Mont&Cia i va cofundar Circo Imperfecto girant durant més de cinc anys amb l’espectacle Genuinos imperfectos. En 2006 crea la seua pròpia companyia, Solo Manolo. En el 2010 crea l’espectacle Plecs, una coproducció del CAER (Trapezi) i del Teatre Nacional de Catalunya. L’any 2014 estrena Rudo, creat i dirigit juntament amb Xavi Erra.

En la seua trajectòria artística ha obtingut diferents premis com el premi al millor espectacle de carrer de la Fira de Teatre de Tàrrega, l’Aplaudiment Sebastià Gasch (2001, 2006 i 2010), el Premi Zirkólika al millor espectacle de circ (2010) i el premi al millor espectacle del Festival Internacional Outono de Teatro – FIOT (2011).

 Amb Rudo ha obtingut el premi al millor espectacle de carrer del Festival Umore Azoka, de Leioa (2014), el Premi Zirkólika al millor espectacle de circ de sala (2015) i el Premi FETEN (Feria Europea de las Artes Escénicas para Niños y Niñas de Gijón) al millor espectacle de Noches Feten 2015. Amb Déjà vu acaba de rebre el Premi FETEN a l’adaptació de tècniques circenses a la nova dramatúrgia.

Noticias relacionadas

next
x