inaguració 3 de juliol

La Seu Universitària de Cocentaina acollirà la inaguració dels cursos d'estiu "Rafael Altamira" 

1/07/2019 - 

ALACANT. La Universitat d'Alacant celebra l'acte inaugural dels seus Cursos d'estiu "Rafael Altamira" el pròxim dimecres 3 de juliol a la Seu Universitària de Cocentaina, una cita que tindrà lloc a les 20 hores en el Palau Comtal, presidida pel vicerrector de Cultura, Esport, i Llengua, Carles Cortés, i que contarà amb l'assistència de l'alcaldessa de la localitat, Mireia Estepa; la directora del Secretariat de Seus Universitàries, Eva Valero; el director acadèmic de la Seu, Josep Lluís Todolí; el coordinador tècnic dels Cursos d'estiu, Hèctor Rubio; directors de les Seus Universitàries en les quals s'impartiran els cursos; directors del mateix, a més de les autoritats de l'ayuntament de la localitat; representants d'Associacions de Cocentaina i membres de la comunitat universitària. Després de les intervencions  de les autoritats, l'acte inaugural finalitzarà amb el concert "Antonio Miró, pintura musicada", a càrrec dels artistes Lu Rois, Pau Alabajos, Borja Penalba, Mireia Vives, i, Júlia.

La programació estiuenca per a aquest any oferta 43 cursos: 23 en el Campus de Sant Vicent del Raspeig i altres 20 a les Seus Universitàries d'Alacant, en el campus d'Alcoi, Benissa, Cocentaina, Elda, La Nucia, Torrevella, Villena, Xixona i Calp, i en l'Aula Universitària de l'Alfàs del Pi, en col·laboració amb el Festival de Cinema de la localitat.

Per a la pròxima setmana, la primera de juliol, el programa inclou sis propostes: 4 en el Campus de Sant Vicent del Raspeig, amb dos cursos internacionals centrats en Salut i Negocis; un altre que abordarà la transformació digital en ocupació; i una última proposta dedicada a la Cultura Enològica. La Seu Ciutat d'Alacant impartirà un curs coorganitzat amb el ICALI, centrat en les últimes novetats en Drets de Danys; i la Seu Universitària d'Elda dedicarà el seu primer curs del mes a Valors en l'Esport. 

Els cursos que s'impartiran durant la primera setmana començaran el dilluns dia 1 de juliol amb dos cursos de caràcter internacional. En aquest es proposa una immersió profunda en el món de l'atenció sanitària amb una perspectiva internacional de les millores i innovacions en l'àrea de salut. Amb una perspectiva multicultural analitzarà situacions semblants en diferents contextos de cura de la salut. El programa també inclou una visita dels participants a la Clínica Vistahermosa i a l'hospital General Universitari. 

Els segon curs internacional comencarà el dilluns 1 de juliol, s'allargarà fins el 25 de juliol, i tindrà estudiants de l'àrea econòmica de la Universitat de Missouri-Columbia (USA) i d'altres universitats europees, incloent també la Universitat d'Alacant. Aquest segon curs alternarà classes teòriques amb visites a empreses alacantines. 

Del dia 1 fins al dia 4 de juliol hi haurà un curs que ofereix una visió global sobre l'impacte que tenen les noves tecnologies  sobre els models de negoci, dos clars exemples son Uber i Deliveroo, en les empreses de tall tradicional, i de com aquestes poden incorporar-les als seus models de negoci, donant importància a les empreses alacantines, en la gestió dels recursos humans, en la responsabilitat social, en la prevenció, i, en els drets laborals dels treballadors com per exemple poden ser la intimitat, el dret a la desconexió digital i a la conciliació. 

En aquests cursos trobarem a ponents com Faraón Llorens Lago, catedràtic de E.U. de Ciència de la Computació i Inteligència Artificial de la Universitat d'Alacant, i, Director de la Càtedra Santander-UA de Transformació Digital. O també a Carolina Blasco, directora del curs. 

Del 3 al 6 de juliol tindrà lloc un curs dedicat a la "Introducció a la cultura vitivinícola de comarques alacantines: mètodes i tècniques del cultiu, elaboració, anàlisi i qualitat, comercialització, cooperativisme i emprendedurisme per al desenvolupament local, i, enoturisme.

Del dia 4 al 5 s'impartirà un altre dedicat a l'estudi integral del procés judicial dirigit a la reclamació de danys. La responsabilitat de l'advocat en l'exercici professional, la indemnització  de danys en l'àmbit de la propietat intel·lectual, la responsabilitat civil dels administradors de societats mercantils i dels atentats contra l'honor.

Altres ponents destacats que participaran seran els Magistrats del Tribunal Suprem entre els qual es trobaran Vicente Magro que parlarà sobre "La prova pericial en els processos civils i penal", José Antonio Seijas Quintana"Àmbit de la responsabilitat sanitària i de l'edificació", Antonio del Moral "Resposanbilitat civil per atentats a l'honor". Però, també trobarem la ponència de Pilar Iñiguez, la coordinadora acadèmica del mòdul de patents i de transferència de tecnologia del Magister Lucentinus UA, amb "La indemnització de danys en matèria de propietat intel·lectual". 

Per últim, del dia 3 al 5 de juliol començarà el curs dedicat al paper de l'esport en l'educació de la societat, a través de projectes de promoció socialment responsable, desenvolupant hàbits saludables, propiciant la inclusió, a més de la coeducació i la integració. 

Altres ponents que participaran seran Joe Arlauckas, exjugador de la NBA i ACB; Tony Gallego, exjugador de bàsquet i president de la Fundació Lucentum; Mar Jover, deportista olímpic; i, Urko Carmona, tricampió del món de paraescalada.

Noticias relacionadas

next
x