dobla les vendes respecte a edicions prepandèmiques

La Plaça del Llibre d'Alacant augmenta un 20 % la participació i tanca la 6a edició amb 3.500 visitants

15/02/2022 - 

ALACANT. Amb la Plaça del Llibre d'Alacant, que s'ha desenvolupat durant aquest cap de setmana passat (11, 12 i 13 de febrer), queda inaugurat oficialment un nou cicle de places, que s'aniran succeint al llarg de 2022. Aquesta primera és, en concret, la 6a edició que se celebra a Alacant, que enguany s'ha traslladat del port -la seua ubicació tradicional- a la Plaça Séneca, on prop de 3.500 alacantins i alacantines es van apropar a dedicar part del cap de setmana a la lectura en valencià. Açò suposa un augment del 20 % dels visitants.

A més de la participació, la resposta quant a les vendes ha sigut positiva, ja que s'han doblat respecte a edicions prepandèmiques. "Fa goig l'esplèndida acollida que la ciutat d'Alacant ha donat aquest cap de setmana a la Plaça del Llibre", expliquen des de l'organització. Un espai on es van allotjar des del divendres 11 i fins al diumenge 13 al voltant de 1.200 títols en valencià de 114 editorials, de les quals hi van estar presents dotze.

El més exitós enguany ha estat Presons de paper (Rosa dels Vents), primera novel·la de Jaume Silvestre. Aquest jove autor de la Vila Joiosa va presentar la seua obra, formant part de la programació de la Plaça, la qual cosa reafirma el paper de difusió i dinamització de la indústria editorial autòctona d'aquest projecte. Els dies bons (Edicions Bromera), d'Aina Fullana, fou el segon títol més comprat. El segueixen L'Atles de les comarques valencianes (Caliu Espai Editorial), de Carles Ubeefe, No t'ho diré mai (Edicions Bromera), de Marian Díez, La dona invisible (Bullent Edicions), de Mònica Richart, i Terra de Pastors (Publicacions Universitat Alacant), de Xavier Amat. Per la seua part, Canto jo i la muntanya balla (Editorial Anagrama), d'Irene Solà, continua sent un èxit assegurat, mantenint-se amb unes vendes molt destacables.

L'organització també assenyala que els llibres més venuts d'aquesta gran trobada de la literatura al carrer està dominada per editorials valencianes i pel gènere infantil i juvenil, tot i que la narrativa va trobant el seu espai, consolidant-se amb obres d'autores i autors valencians i amb cada volta més pes de les traduccions. Encara que aquestes matèries continuen sent les predilectes a Alacant, l'assaig també ha rebut una gran acollida per part del públic del sud. Al seu torn, el còmic i la novel·la gràfica -tant d'adult com d'infantil-, continua experimentant una notable crescuda.

Entre els tres dies, s'han organitzat una trentena d'activitats, entre elles, per a centres escolars i públic infantil i juvenil, cinc bibliocircs, catorze presentacions de llibres tant per a públic adult com per a menut, una conferència sobre el centenari de Joan Fuster, un contacontes, una funció de teatre infantil, dues animacions infantils, una taula redona, i dos concerts, el de Pau Alabajos el dissabte i el d'El pirata pataxula el diumenge, com a cloenda, aquest últim organitzat pel Servei de Llengües de la UA.

"Totes les nostres previsions s'han vist superades tant en assistència com en vendes. Només podem donar les gràcies a totes les persones, institucions i associacions que ho han fet possible i a la ciutadania alacantina, per apostar per la literatura en valencià i acostar-se el cap de setmana a aquest gran aparador literari", declaren des de la coordinació del projecte. La 6a edició d'aquest festival de llibres al carrer finalitza, però la delectació per la lectura en valencià continua. La Plaça compta amb una llibreria digital oberta durant tot l'any i amb 16.000 títols a la venda, l'objectiu de la qual és posar a disposició de tot el món els llibres en valencià per a aquells que no hagen pogut visitar la Plaça d'Alacant.

La versió alacantina de la plaça es caracteritza per una aposta ferma de la literatura infantil i juvenil i enguany estrena nova imatge, dissenyada per Víctor Visa i Cristina Pérez i extensiva a la resta de places que han passat de quatre a sis, sumant-se dues localitats més: Elx i Sueca, aquesta última de forma puntual per la commemoració de l'Any Fuster, que s'ha organitzat a finals de 2022. Mentrestant, la data de la ciutat de la Dama encara està per determinar.

Noticias relacionadas

next
x