X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

dissabte 5 d’octubre a les 20 hores

La Ferroviaria arriba a l’Arniches amb ‘Antígona’

3/10/2019 - 

ALICANTE. Antígona, l’adaptació de La Ferroviaria del clàssic de Sòfocles, arriba aquest cap desetmana al Teatre Arniches. L’espectacle tindrà lloc el dissabte 5 d’octubre a les 20 hores i s’emmarca dins de la programació del festival Alacant a Escena, coorganitzat per l’Ajuntament d’Alacant i la Diputació d’Alacant amb la col·laboracióde l’Institut Valencià de Cultura. Una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura, el Teatro de Murcia (Romea –TCM), el Festival de Teatro de San Javier i l’Ajuntament d’Elx. 

L’espectacle va ser estrenat al festival Sagunt a Escena 2018, que n’ha obritla programació del Teatre Romà, i després s’ha representat també a Castelló i aValència. Aquesta Antígona és una versió lliure de Paco Macià inspirada en els textos que diversos autors han escrit del mite: Sòfocles, Brecht, Anouilh,George Steiner o Marguerite Yourcenar, entre d’altres. És una posada en escena actual i renovada des dels llenguatges que són propis a la Compañía Ferroviaria: accions físiques, imatges, música, dansa i treball vocal, entre d’altres. 

Antígona és una dona que representa tot el que els altres som incapaços dedefensar: la defensa de la pròpia veritat coste el que coste, i encara que aquesta determinació la porte a la mort. L’atracció del personatge radica en la seua universalitat, el paper que la dona desenvolupa en la tragèdia i el dilema etern en totes les societats: el conflicte entre el dret natural humà i les lleis dels estats. La direcció i l’adaptació de l’obra és a càrrec de Paco Macià i els intèrprets són Eloísa Azorín, Pepe Sellés, Morgan Blasco, María Muñoz, RománMéndez de Hevia, Clara Crespo i Claudia Garón. 

Noticias relacionadas

next
x