el 17 d'agost a les 21 hores a la plaça de l'aigua d'Altea

Julio Bustamante, el músic que cavalca entre la música folk i el pop, actuarà en Altea

10/08/2019 - 

ALACANT. Julio Bustamante (València, 1951) és un músic, escriptor, filòsof, poeta i dibuixant valencià. Va ser, juntament amb Pep Laguarda i Remigi Palmero, un dels impulsors de la música rock mediterrània. Julio Antonio Balanzá Cano és el seu nom, va començar a utilitzar el seu nom de pila quan es va iniciar en el món de la música. El seu gust per la música li ve de família, ja que el seu pare, Antonio Balanzá, era bateria de jazz. No solament va ser influenciat ell, sinó que les seus dues germanes també toquen la bateria. 

Va debutar com a músic als 16 anys, i és un artista que cavalca entre la música folk i el pop. Aquesta característica es nota en els seus discs. Una de les coses que destaca a Julio Bustamante és que comença les cançons per la lletra en compte de per la música. Ací veiem la seua faceta com a escriptor. 

En 1981 llança el seu primer disc Cambrers, i ahí és on per primera vegada comença a utilitzar el seu nom de pila. Té més d'una desena de discs publicats, però entre aquells que més destaquen es troben: Cambrers (1981), Sinfonia de las horas (1996), Maderita. Vivir para creer (2009), i el seu últim treball, La misión del copiloto (2017). En els seus àlbums trobarem barrejades tant cançons en català com en castellà. Entre tots aquells que ha llançat al mercat, Ciutat Magnètica (1992) va rebre el premi al millor disc en llengua catalana del programa Diario pop de Radio 3.

A banda de la seua carrera musical, paral·lelament la combina amb la d'escriptura. En 1981 la seua novel·la Una vez fue verdad va ser guardonada amb el premi Ateneno de Valladolid. Un altre llibre que ha publicat és Los sentimientos prestados, una obra de relats i articles.

EL 17 d'agost a les 21 hores a la plaça de l'Aigua, Julio Bustamante actuarà en Altea. La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha esmentat que "Bustamante és un músic polifacètic, no solament el podem considerar músic, sinó que també s'atreveix amb l'escriptura, la poesia, la filosofia, i fins i tot, el dibuix".

A més a més, "aquest és un artista inclassificable, ja que el seu estil gira al voltant de la música pop, però a pesar d'això, és conegut com a un dels impulsors de la música indie en valencià. Està molt influenciat per la música popular mediterrània i el folk", ha explicat la responsable municipal de la localitat. 

L'entrada al concert és totalment gratuïta i tindrà de teloners al grup local Toix. L'edil de Cultura ha convidat a la ciutadania i als visitants a gaudir d'aquesta actuació que se celebrarà a l'aire lliure i en un entorn tan singular com és la plaça de l'Aigua d'Altea. 

Noticias relacionadas

next
x