Hoy es 23 de abril y se habla de última fila el esprint Magdalena 2024 Última Fila

PLAZA PODCAST Ferits de Lletra

Óscar Mora: "He escrit un llibre amb l'aventura que a tots ens agradaria viure"

La Tempesta de Sant Joan guanya el premi Diafebus de novel•la juvenil amb una història fantàstica i de descobriment ambientada en Dénia.

domingo, 04 febrero 2024

Óscar Mora (Dolores, 1978) és escriptor, crític literari, guionista de televisió i, per damunt de tot, lector i relator d’històries.

Ara, ha guanyat el premi Diafebus de novel•la juvenil que convoca l’editorial valenciana Llibres de la Drassana amb l’obra La tempesta de Sant Joan.

És tracta, segons paraules del mateix autor, d’un llibre d’aventures de tall clàssic, divertit, que transcorre durant un estiu de Dénia en què els descobriments adolescents, el terror sobrenatural i l’humor en xicotetes dosis es donen la mà al costat d’una escriptura impecable i una galeria de personatges molt ben construïts.

De fet, alguns lectors han comparat La tempesta de Sant Joan amb sèries d’èxit com ara Strangers Things o, fins i tot, amb els jocs de rol ambientats en els mons creats per H.P Lovecraft.

Quant a l’argument, ens situem en els dies anteriors a la nit de Sant Joan, quan una misteriosa boira cau sobre Dénia. Una colla d’amigues i una d’amics apleguen a la ciutat per a assistir a l’Estiurrock, un festival de música que promet marcar una època. Allò que no saben és que una força sobrenatural, amagada a la falda del Montgó durant mil anys, està a punt de despertar i causar una catàstrofe inimaginable, amb l’ajuda involuntària dels pescadors locals.

Allà arriben també un historiador sapastre a la caça d’un tresor berber, un vell cantant de rock en busca de la seua última oportunitat, una actriu alemanya que sempre viatja amb una serp i misteriosos sers que ronden els carrerons del barri antic. Tot això mentres els versos premonitoris de John Dos Passos sobre morir a Dénia ressonen en els destins de cada personatge.

La tempesta de Sant Joan és una història de descobriment de l’amor i de l’amistat… i també d’un terror sobrenatural que recorre la costa de la Marina. Una novel•la polifònica, plena d’humor i amb el sabor dels millors llibres clàssics d’aventures.

Una altra de les virtuts del text és una acurada ambientació en Dénia i els principals indrets costaners de la Marina Alta, que permet als lectors recrear fàcilment els espais de l’aventura. I fins i tot fer abellidores rutes literàries amb alumnat dels diferents cursos de l’ESO.

La tempesta de Sant Joan es presentarà pròximament en la Plaça del Llibre d’Alacant (17 de febrer), en la llibreria Cresol de València (24 de febrer) i en Dénia en data encara per confirmar.

Tot açò i més en Ferits de lletra, les càpsules de cultura i història que vos oferim cada dissabte, des de Plaza Podcast, Josep Vicent Miralles i Felip Bens. 

Podcasts Relacionados

next
x