El compositor David Valera musicalitza la rondalla 'El Jugador de Petrer', d'Enric Valor

21/09/2021 - 

PETRER.  La rondalla El Jugador de Petrer, de l'escriptor de Castalla Enric Valor, ha sigut musicada pel compositor, músic i director petrerí David Valera, més de cinquanta anys després de ser publicada. 

El Teatre Cervantes acull aquest dissabte, a les 19.30 hores, l'estrena d'aquesta obra musical que acompanyarà la narració a càrrec de l'actor local Luis Abad. Una iniciativa de la coordinadora de la XXIII Trobada d'Escoles en Valencià que estava previst celebrar-la a l'abril de l'any passat a Petrer i que es va suspendre per la pandèmia sanitària. 

Tal com ha explicat M.ª Salut Maestre, de la coordinadora de la Trobada d'Escoles, hi haurà un acte previ aquest dijous a dos quarts de la tarda al carrer Major, on s'ambienta l'obra de Valor, a càrrec de professor universitari Vicent Brotons, un dels majors experts en l'obra de l'escriptor de Castalla.  


El jove compositor petrerí que ha musicat aquesta peça que serà interpretada per primera vegada en públic el dissabte i que compta amb el suport i patrocini de l'Ajuntament de Petrer, dirigirà una agrupació creada, únicament i exclusivament, per a aquest fi i de la qual formen part 25 músics.
Sota la direcció de David Valera, 6 dolçaines, 12 instruments de metall, entre ells, tromba, trombó i fagot, altres de percussió, inclòs el tabal, i una tarota. A més, el compositor ha volgut fer l'ullet a una de les tradicions de la nostra localitat, dedicant un dels set moviments d'aquesta obra a les "carasses".

Valera ha comentat que "es tracta d'una composició de música fantàstica", en la qual s'ha estat treballant durant nou mesos i de la qual sorgit un CD que ha estat gravat amb músics de diversos punts de la Comunitat Valenciana, en les dependències de l'Escola de Música Tradicional el Terròs, la colla de Petrer que ha estat una "part fonamental", tal com ha indicat el propi compositor i l'equip organitzador.

L'obra musical compta amb el patrocini de l'Escola Valenciana-Federació d'Associacions per la Llengua, Ajuntament de Petrer, a través de les regidories d'Educació, Cultura i Turisme, i de la Diputació d'Alacant i amb la col·laboració d'entitats com la obra Social de Caixapetrer, Universitat d'Alacant, IRCO i Grup Fotogràfic de Petrer.  La regidoria de Turisme s'ha sumat a el projecte, a través de Teixint Petrer, amb la confecció de quatre tapissos de ganxet, al·legòrics a la rondalla i a Enric Valor, que ja estan exposats en alguns dels balcons de carrer Major.

Noticias relacionadas

next
x