la mitjana està un 68% per damunt de la temporada passada

El Teatre Arniches supera els 9.500 espectadors durant el 2017

16/01/2018 - 

ALACANT. El Teatre Arniches supera els 9.500 espectadors durant l'any 2017 en la seua programació d'arts escèniques, didàctica i cinema. D'aquests, 6.660 corresponen a les funcions d'arts escèniques, 631 a les sessions d'activitats didàctiques i 2.653 a les projeccions de la Filmoteca.
La nova temporada 2017-2018 d'arts escèniques del centre de l'Institut Valencià de Cultura es va iniciar amb unes xifres d'assistència de més de 1.800 persones en les 14 sessions programades durant els mesos d'octubre, novembre i desembre. La mitjana actual supera en un 68% la de l'inici de la temporada passada.
Entre els espectacles programats, destaca el muntatge Una habitación propia, adaptació de l'obra de Virgina Woolf interpretada per Clara Sanchís, que va omplir l'aforament en la seua única representació al desembre de 2017. Aquesta obra ha format part del cicle Juno a la tardor, dedicat a les dones creadores.
Molt bona recepció han tingut també l'espectacle Dot, de Maduixa Teatre, Premi Max 2015 al Millor Espectacle Infantil i Familiar, amb totes les entrades venudes en les seues dues representacions.

També han destacat les produccions de l'Institut Valencià de Cultura, Hamlet Canalla, de Manuel Molins (coproduïda amb la companyia Teatre Micalet), amb més de 170 espectadors, i Càries, obra que compta amb un equip íntegrament alacantí i que, després de la seua estrena al Teatre Arniches, on va poder ser vista per més de 200 espectadors, s'ha pogut gaudir al Teatre Principal de València i al Teatre Principal de Castelló.

Respecte a les activitats didàctiques, més de 600 xiquets i xiquetes han pogut gaudir de propostes com Tubos y Tubas, patrocinat per la fundació Obra Social La Caixa, que ha penjat el cartell de "no hi ha entrades" en les seues tres sessions al teatre alacantí. A més, en la nova temporada s'han programat funcions de teatre didàctic d'espectacles com Joanot, Dot o Sedientos.

També cal destacar la producció Lost Dog, de la companyia Cal y Canto Teatro, una innovadora proposta escènica en un espai no convencional amb un aforament limitat a 55 persones, que ha aconseguit vendre totes les entrades disponibles en les dues sessions que es van programar al desembre.

Creixement a la Filmoteca

Pel que fa a les dades de la Filmoteca a Alacant, més de 1.100 persones han acudit durant el primer trimestre de la temporada 2017-2018 a alguna sessió dels seus cicles Millors pel·lícules 2016, Estrenes Filmoteca i Clàssics Filmoteca. Açò suposa un 42% de l'assistència anual a la programació cinematogràfica del Teatre Arniches.

Des de l'inici de la temporada actual, el Teatre Arniches ha apostat per la professionalització de la seua programació. Des d'octubre de 2017, ja no es compta amb companyies amateurs i s'elimina el sistema de contractació "a taquilla", que suposa menys control de la qualitat i de la professionalitat de les companyies.

Noticias relacionadas

next
x