X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

el 15 i 17 de febrer

'El nom' de Teatre Micalet i el grup de música Tardor arriben al Teatre Arniches

6/02/2019 - 

ALICANTE. El Teatre Arniches d’Alacant de l’Institut Valencià de Cultura programa el divendres 15 de febrer una representació de l’obra de la companyia Teatre Micalet El nom, i un concert del grup valencià Tardor el diumenge 17 de febrer. Una adaptació valenciana i en valencià de l’obra escrita pels francesos Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, que està dirigida per Joan Peris i interpretada per Pilar Almeria, Josep Manel Casany, Ferran Gadea, Cristina Garcia i Ximo Solano. Comèdia divertida en la qual un enfrontament sense importància farà esclatar els vertaders conflictes entre els protagonistes. Una crítica àcida i amb molt d’humor de les convencions socials que ha obtingut un gran èxit de públic a tot arreu on s’ha representat.

Per la altra banda, el grup Tardor presentarà a Alacant el seu últim treball discogràfic, Patraix, un disc que suposa un punt d’inflexió en la trajectòria d’aquest grup de la ciutat de València; una evolució amb vocació de trencament, una tesi renovada sobre la música i el lloc que hi volen ocupar, un espai on volen fer arrels. Es tracta d’un canvi que es manifesta en lletres més concretes i assertives i en un so en què les guitarres abaixen el volum i el tempo per a apropar-se a un pop amb més matisos, més seré i més jovial que en els exitosos discos anteriors, com ara ‘Una ciutat invisible’ o ‘Revolució de l’estat latent’. Les entrades per a aquest concert i per a la representació teatral es poden adquirir online.

El nom

Estrenada a París l’any 2010, Le Prénom, de Matthieu Delaporte i Alexandre de la Patellière, ha sigut un èxit rotund allà on s’ha representat. L’any 2012 es va fer una versió cinematogràfica dirigida pels mateixos autors, que va superar els 4 milions d’espectadors a França. Ara, la Companyia Teatre Micalet adapta el text original al context valencià amb El nom, una comèdia coral que parla de la nostra societat amb profunditat i humor. En l’obra, Vicent, que està a punt de ser pare per primera vegada als cinquanta anys, és convidat a sopar a casa d’Isabel i Pere, la seua germana i el seu cunyat.

Allí es retroba amb Carles, un bon amic de la infància. Mentre espera a Anna, la companya de Vicent, que té el costum d’arribar sempre tard, a Vicent li fan tot un seguit de preguntes sobre la seua paternitat i el que això comporta sense perdre mai el sentit de l’humor... Però quan sobtadament li pregunten si ja ha escollit un nom per al xiquet, la seua resposta deixa tothom bocabadat. En El nom les relacions familiars, sentimentals i d’amistat es veuen sacsejades a partir d’un fet en principi tan innocent com triar el nom per al fill. En la tradició de les millors comèdies contemporànies, l’efecte papallona desencadena la tempesta perfecta. Les grans comèdies parlen sempre del dolor, del ressentiment, de la culpa, com els grans drames.

Tardor

Amb Patraix, el treball que presentaran a l’escenari del Teatre Arniches d’Alacant, Tardor presenta una evolució amb vocació de trencament, una tesi renovada sobre la música i el lloc que hi volen ocupar, un espai en el qual volen fer arrels. La banda ha trobat el refugi de la seua pròpia ciutat i la calor de les seues certeses. A Patraix, un barri de la ciutat de València, han trobat tantes històries com hi havia disperses per la metròpolis d’‘Una ciutat invisible’, el seu anterior disc. Sense por al costumisme, desenvolupen un argument que transita dels fenòmens quasi miraculosos que poden ocórrer al costat de casa, a la bellesa d’un instant d’alegria; del més extraordinari al més trivial.

next
x