en les instal·lacions del districte digital 

El Consell vol ubicar en Alacant el centre logístic de patrimoni cultural de la Generalitat

14/04/2021 - 

ALACANT. El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, ha visitat aquest dimecres diversos espais del Districte Digital d’Alacant junt amb Rosa María Castells, directora del MACA, i José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus.

Segons el conseller Vicent Marzà: “Volem ubicar a Alacant el centre logístic de patrimoni cultural de la Generalitat. La nostra idea és establir-lo ací per a dipositar, per exemple, la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat i també que en puguen fer ús els ens que formen part del Consorci de Museus que ho necessiten”.

En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que “el MACA forma part de la xarxa de museus als quals donem suport per part de la Generalitat a través del Consorci de Museus. És un espai museístic de primer nivell i un dels punts neuràlgics culturals d’Alacant al qual hem de donar suport en tot el que siga necessari. Des de la Generalitat considerem fonamental acompanyar el MACA en aquest sentit i volem posar a la seua disposició en un futur l’espai que adeqüem per a guardar obres d’art que no estiguen en exposició”.

Cal recordar que el Museu d’Art Contemporani d’Alacant disposa de quatre grans col·leccions entre els seus fons: la Col·lecció Art Segle XX, donada per Eusebio Sempere, amb 177 peces entre escultures, pintures, dibuixos i obres gràfiques d’artistes de la modernitat i les avantguardes del segle XX; la Col·lecció Municipal Eusebio Sempere, que inclou els fons més importants de l’artista d’Onil; la Col·lecció Juana Francés, amb un centenar d’obres de la pintora alacantina, una de les artistes més importants del segle XX; i la Col·lecció Fundación Mediterráneo, amb més de 200 obres que reflexionen des de la transició democràtica fins als nostres dies.

A més, recentment s’ha anunciat que el MACA acollirà una rica col·lecció de vora 300 obres gràcies a la donació de Michael Jenkins i Javier Romero.

 

Noticias relacionadas

next
x