l’Agència de Promoció del Valencià

Crevillent s’adhereix a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians i crea 'AVIVA Crevillent'

11/04/2022 - 

CREVILLENT. L’Ajuntament de Crevillent s’ha adherit a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians, que és l’espai de treball comú per a la normalització lingüística que reuneix els serveis lingüístics de les entitats locals i de les universitats públiques. El regidor de Cultura, Jesús Ruiz, va estar al ple del Consell de la Xarxa que va tindre lloc el passat 6 d’abril a València en què es va produir l’adhesió.

Per a donar-hi resposta, la Regidoria de Cultura ha creat l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA Crevillent). L’Agència esdevé, així, el servei públic de l’Ajuntament que s’encarregarà de promocionar i facilitar l’ús del valencià dins de l’àmbit municipal. D’aquesta manera, entre les funcions de l’entitat hi ha la revisió i l’assessorament lingüístic en valencià de les comunicacions institucionals que es facen públiques. Així mateix, es treballarà també per a poder organitzar cursos de formació i reciclatge de valencià per al funcionariat o empleats públics amb especial atenció al llenguatge administratiu.

D’altra banda, se centrarà en la realització de campanyes municipals i projectes per a promocionar, difondre i protegir la llengua entre la societat crevillentina de manera que els àmbits cultural, educatiu i social es vegen reforçats.

S’informarà sobre les dates i els processos de matriculació per a les proves de certificació administratives de la JQCV, entre altres entitats oficials, i sobre les subvencions que convoca anualment la Generalitat Valenciana per al foment i ús del valencià.

També s’oferirà assessorament lingüístic gratuït als comerciants i empresaris que vulguen retolar en valencià el seu negoci i en general es donarà atenció ciutadana en aspectes competents a l’ús del valencià.

Es farà àmplia difusió de les campanyes a través de les xarxes socials i de la resta de canals de comunicació de l’Ajuntament. L’oficina ja està en funcionament i es troba a les dependències de la Casa Municipal de Cultura “José Candela Lledó”.

Noticias relacionadas

next
x