'Calprotectina'

Contundència sonora des de l'indie un l'al·legat generacional: així sona Platz

20/02/2024 - 

VALÈNCIA. El quartet valencià de rock alternatiu Platz presenta el seu segon àlbum d'estudi, Calprotectina, una col·lecció de tretze cançons de les quals ja se n'han avançat tres com a senzills: Estàs tan estrany, Odio per odi i Juanma. Calprotectina, s'estrenarà en directe a la sala Loco Club de València el divendres 1 de març, amb entrades ja a la venda. 

Calprotectina proposa a les seves cançons una contundència sonora i un al·legat generacional amb temes que toquen algunes de les grans qüestions de l'actualitat: l'ansietat i l'atenció a la salut mental, la inquietud pel futur, les relacions líquides i la fi de aquestes. En aquest segon treball, Platz consoliden la seva presència al panorama indie i confirmen el lloc destacat que ocupen en la renovació generacional de l'escena, amb una sonoritat indie que beu de múltiples influències i acaba per tenir una personalitat i una frescor aclaparadores.

El nou disc té lletres i composicions de Massad Kassab i està produït per Uve Martínez a Pandemonium Estudio. Calprotectina va ser gravat a Casafont Estudio amb Ramon Pujol i Ramon Franch, amb màstering d'Enrique Soriano a Crossfade. La portada, les fotografies i el concepte gràfic són a càrrec d'Assad Kassab. 

Platz és un grup valencià de rock alternatiu format per Massad Kassab (veu i guitarra), Daniel Biot (bateria), Lucas Calpe (guitarra) i Izan Navarro (baix). Platz es va crear al 2020, quan els seus integrants tenien a penes 15 anys. El seu primer treball va ser l’EP Todo el mundo tiene sueño, que ja els va permetre sonar a destacats programes de ràdio i fer una gira de concerts per sales, ahora que consolidaven la seua sonoritat indie nodrida per influències molt diverses. Al 2023 pre-estrenen Prochaska i Diclemente, el seu primer treball de llarga durada, amb un concert a la sala Loco Club de València que va exhaurir totes les localitats disponibles. Amb Calprotectina (2024) Platz consoliden la seua aposta per una sonoritat pròpia i una contundència que creix a mesura que ho fa la trajectòria i l’experiència del grup.

next
x