s'han retirat parts no protegides de la finca

Compromís demana explicacions davant les actuacions de Villa Carmen en Sant Joan

7/07/2022 - 

SANT JOAN D'ALACANT. El portaveu del grup municipal de Compromís San Joan, Sergio Agueitos, ha registrat una sèrie de preguntes en relació amb les actuacions que s'estan desenvolupant al voltant de Villa Carmen, una finca que forma part del patrimoni protegit de Sant Joan.

Villa Carmen s'ha vist afectada pel procés d'urbanització del SUP-11 i "ja s'han produït els primers danys en la seua estructura, que ha generat gran renou per part de les associacions i plataformes veïnals de Sant Joan. La tanca i la porta roja d'estil colonial ha estat enderrocada i s'ha afectat part de la planta baixa i el pilar que sosté la balconada", ha informat Compromís.

Davant aquestes actuacions, el regidor de Compromís ha demanat explicacions i vol conéixer si hi ha una supervisió de les obres per part de l'Ajuntament. A més, es pregunta què s'ha fet amb la porta que s'ha retirat, perquè encara que hi haja parts que no estiguen protegides, no cal destruir-les perquè es poden reutilitzar i no perdre els elements que caracteritzen la finca.

Agueitos ha preguntat també si es pensa obrir expedient sancionador pels danys realitzats al patrimoni protegit segons catàleg. "És important que el consistori aposte per la protecció del patrimoni i tinga una sensibilitat al respecte, perquè la seua responsabilitat és fonamental per a frenar la desconsideració que hi ha cap al patrimoni cultural de Sant Joan".

Fa més de 20 anys que l'arquitecte Santiago Varela va especificar a l'informe de la catalogació de la finca Villa Carmen que "cal conservar íntegrament la casa perquè es tracta d'una construcció històrica de notable interés arquitectònic, i les possibles obres han de conservar i potenciar els elements originals de cada reforma, en especial els de major antiguitat, així com els elements dels jardins construïts de forma de folies".

Per últim, el grup municipal de Compromís ha reclamat l'informe arqueològic que hauria de constar en l'expedient d'aquest sector i al qual la regidora es va comprometre a fer arribar fa mesos.

Noticias relacionadas

next
x