Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Concert tribut a The Beatles

'Bítels per a nadons', una festa interactiva per l’audiència del futur

16/01/2020 - 

ALICANTE. El neurocientífic David Bueno afirma que "el que aprenen els infants abans dels tres anys condiciona com serà el seu caràcter, el seu temperament, com serà la seva relació amb els altres, com serà la seva relació amb el món de l'aprenentatge durant tota la seva vida".

Durant els últims anys assistim a la proliferació de companyies i espectacles destinats als nadons com una forma d’entreteniment didàctic, que experimenten amb diferents llenguatges ( rítmics, musicals, plàstics, verbals o corporals) on es trobem simultàniament tractats aspectes cognitius, sensorials, afectius i psicomotrius. Tota una oferta cultural que proposa experiències creatives, divertides, variades i imaginatives; propostes amb capacitat per crear un experiència que demostra la capacitat d’atenció i participació dels més menuts i la seua, sovint, implicació entusiasta. 

Amb el públic sobre l’escenari es presenta el primer espectacle de la temporada en el Teatre Arniches d’Alacant. Sobre l’escenari, no sobre l’espai escènic, a l’espai escènic només poden accedir els bebès més atrevits si se senten còmodes de fer-ho, entre els músics, interactuant amb l’espai sota la mirada dels acompanyants -majoritàriament familiars- Uns familiars que també gaudeixen d’aquest l’espectacle que destil·la un clima respectuós, atractiu i còmode pels nens, on es participa activament durant el petit concert tribut a The Beatles

Tres sessions matinals plenes, dins del cicle Som Menutsper veure i escoltar La Petita Malumaluga; companyia especialitzada en propostes escèniques creatives, respectuoses, artísticament contemporànies  i amb llenguatges provocativament no infantilitzats –com a la pròpia companyia li agrada dir- que ha portat les seues produccions des de Catalunya per França, Regne Unit, Noruega, Xina, Hong- Kong entre d’altres i a les fires i festivals més importants de l’escena internacional.

The Beatles adequats als menuts; música - violí, violoncel, saxo i percussions variades- i una ballarina que convida a participar d’aquest espectacle tendre, càlid i emocionant. És el resultat a partir d’una suggeridora i minimalista posada en escena on el vestuari blanc, els detalls de vídeos interactius, el instruments repartits entre el públic per poder participar acompanyant a uns músics de reconeguda trajectòria,  i la selecció de temes musicals amb delicats arranjaments; deixen un regust d’autenticitat i credibilitat.

Aquesta companyia (5 anys amb aquest espectacle) especialitzada en propostes d’arts escèniques destinades a edats entre 0/6 anys, es capaç de captar quasi hipnòticament l’atenció de tot el públic mitjançant diferents propostes - fer volar mocadors o donar colps a ritme amb unes barres de plàstic de diferents colors- que ajuden a arrodonir la proposta visual i sonora. Una proposta que és la concreció d’un projecte d’investigació tècnica i artística per ajudar a descobrir universos meravellosos a través del teatre, mitjançant l’estimulació dels sentits i en aquest cas, fent un tribut musical a un grup irrepetible.

Si el teatre és com un joc -assajat moltes vegades- aquest tipus de proposta teatral és un joc per explorar, un joc amb molts elements motivadors que permetran  augmentar la capacitat d’aprenentatge dels nadons, la seua capacitat de gestió emocional, així com la possibilitat d’augmentar relacions i ser crítics.

Un joc teatral que aquesta companyia entén com la millor manera d’estimular el cervell, com la manera instintiva que tenim d’aprendre coses, com la millor manera de fer-nos recordar que algun dia fórem menuts i que més ens valdria no oblidar-nos de seguir jugant.

Els nostres nadons ens quedaran sempre agraïts

Ficha técnica

  • Direcció Artística: Albert Vilà i Eva Vilamitjana
  • Coreografía: Eva Vilamitjana
  • Intèrprets: Eduard Raventós/Alba Haro (violoncel), Asier Suberbiola/Laura Marín (violí), Hugo Astudillo/Nil Villà (clarinet i saxo soprano), Albert Vilà (percussions), Eva Vilamitjana (dansa)
  • Arranjaments musicals: Jordi Bello
  • Video interactiu: Anna Carreras
  • Escenografía: La Petita Malumaluga (col.labora Paula Bosch)
  • Vestuari: La Petita Malumaluga
  • Disseny de llums: Claudi Palomino/La Petita Malumaluga
  • Tècnic de llums i so: Ignasi Bosch
  • Producció: Cristina Roca i Pol Gil, La Petita Malumaluga i Percussity Ltd.

Noticias relacionadas

next
x