X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

de l'11 de juliol fins al 9 d'octubre

Arranca la IV Ruta de Contacontes en l'Alcoià i el Comtat

12/07/2019 - 

ALACANT. La Mancomunitat de Municipis de l'Alcoià i el Comtat, juntament amb la Coordinadora pel Valencià posen en marxa la IV Ruta de Contacontes. La Ruta començarà el dia 11 de juliol en Millena i acabarà el 9 d'octubre en Alcoi, passant per tots els municipis de la Mancomunitat, amb un total de 15 actuacions. Enguany serà tot un espectacle de narració oral. 

La Ruta de Contacontes de 2019 ha sigut presentat en una roda de premsa amb la presència de Manuel Gomicia i Arnaldo Dueñas, President i Gerent de la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat, i Francesc Gisbert, President de la Coordinadora Alcoià-Comtat pel Valencià.

Manuel Gomicia ha destacat que la Ruta de Contacontes és una de les primeres activitats culturals que va engegar la Mancomunitat "amb la voluntat de difondre la nostra llengua i la nostra cultura".

Francesc Gisbert, ha explicat que "les rutes, que són per a tots els públics, grans i menuts, són molt demandades pels veïns i compten amb la participació d'alguns dels millors rondallaires valencians". A més a més, es conjuga la divulgació del patrimoni oral amb la dinamització de les localitats, aquesta és una perfecta oportunitat per a descobrir la màgia de les històries populars i gaudir d'una passejada.

Per la seua part, Arnaldo Dueñas afig que "es tracta d'una iniciativa consolidada que els municipis esperen amb ganes i molta gent es desplaça als mateixos per a gaudir d'un patrimoni oral que és fonamentalment que no es perda".

La finalitat d'aquesta iniciativa cultural que ha engegat la Mancomunitat és la de donar difusió i preservar la cultura popular, així com la de participar en les rondalles i les llegendes. A més, la de fomentar l'intercanvi i el coneixement dels diferents municipis de les comarques, al mateix temps que es reforça la programació d'activitats d'oci per a tota la família.

La programació de juliol de la Ruta de Contacontes d'enguany començarà el dia 11 a Millera, continuarà el 14 a Orxeta, el 24 a Benimarfull, el 26 a Alfafara, i, el 27 a Gorga. Aquestes activitats continuaran en agost el dia 4 a Gaianes, el 10 a Alcoleja, el 12 a Beniarrés, el 20 a Alcosser de Planes, i, el 25 a Agres. La programació de setembre començarà el dia 14 a Muro, i el 21 a l'Alqueria d'Asnar. I en octubre, les rutes tindran lloc el dia 5 a Cocentaina, el 6 a Banyeres de Mariola, i acabarà el 9 d'octubre a Alcoi. 


next
x