S’haurà de fer a través del comandament de la televisió

À Punt incorpora el castellà a les pel·lícules

11/10/2023 - 

VALÈNCIA. À Punt inicia una nova etapa pel que fa a l’emissió de l’idioma de les pel·lícules. 'La gran estrena', l’espai en prime time destinat als grans títols, permetrà a partir d’aquest divendres 13 d’octubre triar des del comandament de casa entre tres idiomes a l’hora de sentir el cine: en valencià, en castellà o en versió original.

L’opció del sistema multilingüe de les pel·lícules només estarà, de moment, activa a la cartellera de divendres a la nit, però la cadena "anirà incorporant aquesta alternativa en les pròximes adquisicions cinematogràfiques", informen des de la corporació. "I ho fa de manera gradual, perquè ha d’esperar a signar els nous contractes que permeten l’emissió en castellà i ha de rebre la nova pista d'àudio per incorporar el castellà al film". 

Per a poder ajustar els paràmetres d’àudio, cada fabricant de televisors utilitza un menú de configuració diferent, però de manera genèrica es troba al «Menú», «Audio», «Tools» o «Idiomas» (segons la marca) i cal buscar l’opció «Idioma audio» o «àudio» preferit amb el catàleg d’opcions disponibles.

El divendres 13 d’octubre, els espectadors podran posar en marxa aquest sistema a la primera de les dues pel·lícules programades en la graella a partir de les 22 hores: El fundador (2016), de John, Lee amb Michael Keaton, Linda Cardellini i John Carroll Lynch. Es tracta d’un biopic que conta com va nàixer la coneguda franquícia nord-americana d’hamburgueses.

En els anys 50, un venedor d'Illinois anomenat Ray Kroc va conéixer els germans Richard i Maurice McDonald, que portaven una hamburgueseria al sud de Califòrnia. Impressionat per la velocitat del sistema de cuina de l'hamburgueseria, Kroc va visualitzar el potencial de la franquícia i hàbilment es va anar posicionant per a arrabassar el negoci als germans i crear així l'imperi McDonald's.

Altres pel·lícules que À Punt emetrà pròximament són La millor oferta (premi a la millor pel·lícula europea 2012 amb tretze nominacions); Les espies de Churchill (2019), un thriller basat en fets reals; Tots els diners del món, amb Michelle Williams (nominada als Globus d’Or), Mark Walhberg i Christopher Plummer (nominat a l’Oscar i BAFTA 2017); Spencer (2021), amb Kristen Stewart (nominada a l’Oscar, Bafta i Festival de Venècia 2012, entre d’altres) i Jack Farthing; Django, El quartet, La reina, Terratrémol, Inflitrat o Freaks out, entre altres interessants propostes per a encetar el cap de setmana amb À Punt.

Noticias relacionadas

next
x