AlicantePlaza

DEl 10 DE JULIOL AL 28 d'octubre

L'exposició de la UA 'Espècies: l'univers del sabor', en l'Auditori Teulada Moraria

ALACANT. L'Auditori Teulada Moraira acollirà a partir del dimecres, 10 de juliol, i fins al 28 d'octubre, l'exposició Espècies: l'univers del sabor. Espècies: l'univers del gust, organitzada per la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d'Alacant.

L'exposició, que s'inaugura a les 19.00 hores, es podrà visitar de dimecres a dissabte d'11.00 a 13.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. També es pot consultar el catàleg virtual de l'exposició en valencià, castellà i anglès, allotjat en la pàgina web de la Càtedra.

"A causa de la seua aparença insignificant, la mida tan minsa i el seu escàs preu, ningú diria que les espècies han tingut tant de poder a l'hora d'influir en la nostra història", explica Josep Bernabeu, director del Centre de Gastronomia del Mediterrani, Gasterra, i comissari de la mostra juntament amb la tècnica Ángeles Ruiz. No obstant això, continua Ruiz, "a més d'aportar caràcter i personalitat als nostres plats, han servit com a moneda de canvi, han impulsat la conquesta de territoris, han provocat guerres i han transformat els nostres hàbits socials".

L'exposició mostra de manera didàctica com herbes culinàries i espècies tenen un elevat valor cosmètic i medicinal i ens sedueixen pel seu poder aromàtic i sàpid, capaç de millorar les qualitats organolèptiques de les nostres receptes, de transformar la matèria primera més humil incrementant-ne el sabor, el color i l'aroma.

Recibe toda la actualidad
Alicante Plaza

Recibe toda la actualidad de Alicante Plaza en tu correo