X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información

de marca de roba a campanya institucional

'Sempre teua': Educació desvela la seua campanya de promoció del valencià

26/09/2017 - 

VALÈNCIA (EP/VP). Per fi s'ha desvelat el misteri que envoltava a la marca 'És la teua' i a més a més s'ha demostrat que  la Conselleria d'Educació no li aniria mal si decidira posar en marxa una nova marca de roba. Els membres del Consell aparegueren el dilluns a les seues xarxes socials ataviats amb la samarreta de la 'marca' on es podia llegir "Construiré mil ponts mil vegades". Molts es preguntaven el perquè càrrecs públics apareixien amb roba del que s'intuïa una empresa privada, però no, era la nova campanya de promoció del valencià de la Generalitat, que s'ha presentat aquest dimarts al Palau de Les Arts. 

El conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, han sigut el encargats de presentar la campanya de promoció 'Sempre teua. La teua llengua' en el context dels actes de commemoració del Dia Europeu de les Llengües.

"Volíem que coincidira amb una data com la de hui, que recorda la riquesa lingüística a Europa i promou el coneixement de llengües com a eina d'oportunitats", ha explicat Marzà. "La campanya està adreçada a totes les valencianes i tots els valencians, tant els qui es comuniquen en la nostra llengua com els qui no la solen utilitzar. El valencià és de totes i tots, i la Generalitat l'acosta a tothom perquè la facen part de la seua vida, no només a casa, sinó també al carrer, al treball, quan compren o quan queden per a dinar amb els amics".

"La campanya va començar durant el més de setembre amb una fase d'expectativa", ha senyalat Marzà. "Anavem generant expectació en espais on no arriven les campanyes institucionals". Per això, la agència creadora de l'estrategia, The Serious Agency, va contratar a 28 influencers a Instagram, que durant aquest més han estat publicant fotos amb les samarretes.

Durant la fase d'expectativa s'ha arribat a més de cinquanta mil 'm'agrada' en Instagram des del perfil <@eslateua>, i una audiència que ha arribat, només en aquesta xarxa, a quasi un milió i mig de persones. Els 'influencers' valencians que hi han participat tenen una mitjana de seguidors en Instagram d'entre 50.000 i 80.000, i alguns en tenen més de 200.000. S'han buscat persones de tot el territori: Castelló, València, Alacant, Sueca, Elx, l'Eliana, Crevillent, Xàtiva, Moncada, Altea o Sagunt; així com perfils molt diversos: estudiants, mestres, advocats, models, fotògrafs, arquitectes, etc.

 
Per a dissenyar 'Sempre teua. La teua llengua' s'han tingut en compte les conclusions que es deriven de l'última enquesta sobre ús del valencià feta per la Generalitat l'any 2015, en la qual s'explicitava que el 85% de la població valenciana diu que el valencià s'hauria d'usar igual o més que en l'actualitat. Així mateix, es concloïa que l'ús del valencià en les relacions de treball continua sent escàs, així com en les grans superfícies comercials i en les grans poblacions valencianes.  
 
"'Sempre teua. La teua llengua' té com a intenció fer pensar, generar conversa sobre aquest tema, que la gent en parle des de l'experiència personal que té cadascú amb el valencià", ha comentat Marzà. "La nostra llengua la potenciem igual com cuiden les seues llengües pròpies la resta de territoris de l'Estat. Cosa que abans no passava." 

 
Segons el director general de Política Lingüística, "aquesta xifra tan elevada de població que reclama més valencià en el seu entorn demostra que la gent té ganes de veure normalitzada la nostra llengua allà on va. És per això que, amb aquesta campanya, visualitzem la llengua i animem els valencianoparlants que no es convertisquen en  'valencianocallants' quan ixen de casa. També es pretén que el missatge cale en les persones castellanoparlants perquè perden la por i la vergonya a llançar-se a parlar en valencià".
 
La campanya eixirà al carrer i parla a la gent per mitjà de frases suggeridores a manera de cartells a les quatre grans ciutats valencianes, València, Alacant, Elx i Castelló, i a les estacions de rodalia de diverses poblacions, així com per mitjà de missatges en premsa escrita i digital, i de falques de ràdio.
 
'Sempre teua. La teua Llengua' disposa d'un web propi, www.sempreteua.com, on es pot descarregar tot el material i es pot veure l'espot. En aquest espai s'anirà informant de les noves activitats que es generaran entorn a la promoció de la nostra llengua.

Una campanya extensiva fins al 2019 i un bus 

La campanya es desenvoluparà fins a la primavera de 2019 i, entre altres accions, contempla la posada en marxa d'un bus que recorrerà les poblacions valencianes amb tallers per als més menuts i els joves, així com informació de promoció lingüística per a la ciutadania.
 
"El bus de la llengua s'activarà aquest mateix any i tenim ja prevista una ruta que visitarà almenys cent localitats valencianes i realitzarà accions concretes, preferentment en centres educatius i centres comercials", ha explicat Rubén Trenzano. "Volem estar en entorns on el valencià s'ha promogut, com és l'escola, però sobretot en aquells on el valencià és escàs actualment, com són els centres comercials".  
 
El bus de la llengua es coordinarà amb les localitats que disposen d'oficina de promoció del valencià per tal d'oferir activitats complementàries a les pròpies de la campanya institucional, i esdevindrà també un espai de difusió d'activitats culturals d'àmbit local.
 
Durant els pròxims dies es presentarà als ajuntaments, les universitats valencianes i institucions com l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, per a potenciar la transversalitat del missatge i generar la col·laboració interinstitucional.

Noticias relacionadas

next