Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

PROGRAMA D'ACTIVITATS CULTURALS

'Estiu Cultural' tanca juliol amb més de 17.000 assistents i vaticina un augment en agost i setembre

20/08/2019 - 

ALACANT. Les vacances d'estiu apleguen a -quasi- tota persona per poder caçar algun raig de sol -o d'ombra- a l'estació en què l'aigua es torna companya. Però hi ha d'aquells sectors que no agafen vacances, entre els quals s'hi troba la cultura. El Summer Brass Festival, els concerts al Castell de Santa Bàrbara, el cicle de cinema mut o els sopars amb espectacle d'ABBA Elite, Manu Rodríguez i La trama music live són solament alguns dels exemples d'activitats que han tingut lloc al mes de juliol dins del programa Estiu Cultural. El projecte està impulsat per la Conselleria de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant i pretén oferir a la ciutadania un ample ventall de propostes culturals a l'època més calorosa de l'any. La iniciativa ha acomiadat juliol amb una assistència total de 17.207 persones a les activitats que s'han realitzat, deixant el llistó per a agost difícil d'igualar o superar.

Tot i que el passat juliol ha sigut el mes que ha albergat més propostes culturals, l'edil de Cultura, Antonio Manresa, trasllada que "les activitats continuaran durant agost i setembre" i que estan segurs que "l'afluència de públic serà major, ja que hi ha molt turisme que també cerca aquest tipus d'ofertes". A més, la resposta de la ciutadania és un afegit per a la continuació d'aquestes iniciatives, com subratlla Manresa, debut al fet què "mostren l'interés real de la gent per la cultura, quan allò que s'ofereix és una programació variada i de qualitat per a gaudir en família, amb amics o a soles".

Durant els mesos de juliol, agost i setembre un total de 101 espectacles tindran lloc a diversos punts de la ciutat, incloent-hi el Castell de Santa Bàrbara, el Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA), la sala d'exposicions de la Llotja, l'esplanada, el Centre Cultural Las Cigarreras, la plaça de l'Ajuntament, l'Arxiu Municipal, la Casa de Màquines, la platja de Sant Joan d'Alacant o diversos parcs municipals, entre altres localitzacions.

Cinema, exposicions, tallers, concerts, sopars amb espectacles, corals, conta contes, titelles, circ, dansa, videojocs i formació són les modalitats que s'inclouen entre les activitats ofertades, que es dirigeixen a la ciutadania i els i les visitants amb destinació Alacant. 

  • ESTIU EN PARCS

Del 18 de juliol al 9 de setembre. 8 actuacions en quatre parcs (La Marjal, Monte Tossal, Lo Morant y el Palmeral). Entrada lliure.

  • SUMMER BRASS FESTIVAL (finalitzat)

8ª edició d'una de les apostes clàssiques del mes de juliol (del 7 al 12). Concerts a la Plaça de l'Ajuntament, a la Zona EDUSI i a San Nicolàs. Entrada lliure.

  • ESTIU DE MÚSIQUES

Juliol y agost. Bandes de música, orfeons, corals, danses populars... en la Concha de l'Esplanada i la platja de Sant Joan. Entrada lliure.

  • A LA LLUM DEL CASTELL


De l'1 de juliol al 29 de setembre. Nits de lluna en la Plaça d'Armes i Baluart de la Mina, Life the roof, sopars amb espectacle, visites guiades nocturnes i exposicions. 

  • CIGARRERAS

De juliol a setembre. Exposicions, cinema d'estiu (cicle "Made in Europa" i "cinema mut i música en directe", programa Elaborantes, concerts, Mercat obert d'Alacant, Festival Circarte, Mercat de disseny...)

  • PANORAMA EDUSI CIGARRERAS

Juliol i agost. Activitats cofinanciades pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), EDUSI Alacant - Àrea Las Cigarreras. 

Tallers, estiu de jazz, espectacles de dansa aérea...

  • TALLERS I ALTRES ACTIVITATS

“Aula d’Estiu” en MACA. Tallers Creatiu. Edats: de 5 a 12 anys. De l'1 al 26 de juliol de 9 h a 14 h. Inscripció prèvia.

“Nits en Blanc” en MACA, Las Cigarreras y Llotja. Diaa 19 de juliol de 20:00 a 01:00 h. Entrada lliure.

  • EXPOSICIONS

• “Las Fortificaciones de los Antonelli, Siglos XVI y XVII” Castell Santa Bàrbara. Del 17 de maig al 29 de setembre.

• “El Titanic” Llotja. Del 22 de maig al 10 de novembre.

• “Fotografía Internacional”. Centre Municipal de les Arts. Del 4 de juny al 30 de setembre.

• “Sistema Operativo” D. Andujar. Cigarreras (Caja Blanca) Fins el 13 de juliol.

• “Arte Contemporaneo GV”. Cigarreras (Caja Blanca). Del 26 de juliol al 14 de setembre.

• “La playa del Postiguet y sus balnearios”. Archiu Municipal. Del 3 de juny al 30 de setembre.

• “Alicante ha caído. Aquí acaba la guerra”. Casa de Màquines. Del 4 d'abril al 30 de setembre.

• “Antes del arte cincuenta años después”. MACA. Del 18 de juny al 15 de setembre.

Noticias relacionadas

next
x