Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana

Denominació inclusiva i nova identitat: així és la nova etapa d'APIV 

17/07/2018 - 

VALÈNCIA. Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana és la nova denominació que l’APIV ha encunyat després de l’aprovació d’una sèrie d’avanços cap a la igualtat de gènere i contra les violències masclistes que varen ser aprovades a l’última Assemblea general a principis d’enguany.
 
L’associació sense ànim de lucre es va sumar al mes d’octubre de 2017 al 'Pacte valencià contra la violència masclista i de gènere' impulsat per la Generalitat Valenciana amb tot un seguit de compromisos que ha aconseguit assolir al llarg dels darrers mesos. D’aquesta manera, al canvi de denominació per tal de fer-la inclusiva, s’afegeix l’establiment d’un protocol d’actuació enfront de l’assetjament sexual i l’assetjament per raó de sexe, elaborat pel despatx d’advocats de l’associació Agudo i Devís, i la seua inclusió als Estatuts de l’associació com a mostra del seu posicio­nament ètic contra les violències masclistes.
 
Com a conseqüència d’aquests canvis, l’APIV va decidir renovar el seu logotip i identitat corporativa per tal d’adequar-se a aquesta nova realitat. Així, a través d’una convocatòria de crida a projecte adreçada a professionals del di­sseny gràfic, el jurat, format pels codirectors d’APIV Paula Pérez i de Lanuza i Manuel Garrido, i el dissenyador Ibán Ramón, va triar a la dissenyadora valenciana Maria Gómez-Senent per tal d’encarregar-li aquest treball.
 
Així, l'artista ha desenvolupat un logotip seguint la línia l’anterior marca d’APIV –realitzat en 1998 per l’il·lustrador i editor Vicente Ferrer—que manté el protagonisme  en la paraula APIV, jugant amb la rotació de la be baixa per fer-la recordar a la punta d’una ferramenta de dibuix. Al mateix temps, l'elecció de la tipografia Walsheim –de la fundició suïssa Grilli Type, dissenyada per Nöel Leu i basada en el treball del cartellista suís de la dècada de 1930 Otto Baumberger— construeix un rerefons teòric ple de referències. 

Noticias relacionadas

next
x