el 25 d’octubre a la sala Rodrigo

Arcana Has Soul estrena el seu nou àlbum 'Set Me Free' al Palau de la Música

18/10/2017 - 

VALÈNCIA. El grup Arcana Has Soul presentarà el seu quart disc, Set Me Free, el pròxim dimecres 25 d’octubre a la sala Rodrigo del Palau de la Música de València. Serà la primera ocasió en què el públic podrà gaudir en directe de les noves composicions de la banda saguntina. A més, l'àlbum suposa un canvi creatiu per a la formació gràcies a la incorporació dels ritmes del funk. L'actuació forma part del cicle Rock, pop..., al Palau que es desenvolupa des del mes d'abril amb artistes com Chambao, Coque Malla, Jarabe de Palo, Zenet i Tardor, entre d'altres.

Al llarg de la seua trajectòria, Arcana Has Soul ha tractat estils com el soul, el jazz, el blues i el pop, i ha barrejat les textures de guitarres i percussions amb instruments de corda. Ara, tal i com explica la vocalista Lourdes Trujillo, “volíem un àlbum que mogués la gent a ballar”.

Per eixe motiu, s'han endinsat en un gènere nascut als anys 70 “a partir de la fusió que músics afroamericans van fer del soul, el jazz, els ritmes llatins i el R&B”, recorda la cantant. “Allò més important és mantenir-se sempre curiós i compromés amb el treball de voler ser cada vegada millor”, afegeix. En aquesta aventura, el grup ha comptat amb el productor holandés Brian Zalmijn, amb experiència en la música negra i professor del Berklee College of Music a València.

Eixa invitació a les pistes és evident en cançons com Lose yourself to dance, Looking for i Set Me Free, primer single de l’àlbum. Tanmateix, Arcana Has Soul també ha buscat commoure l’oient amb balades com Anybody else, Keep myself away i l’harmonia blues de You’re gonna know my name. Les lletres aborden els sentiments que brollen després d’una ruptura sentimental (I deserve it), la soledat (No one) i, també, la frustració al veure com són tractats els refugiats a Europa (Freedom).

A més el grup està format per Pablo Campos(percussió), José Rodríguez (guitarres), José Antonio Mellado (bateria); Toni Benedito (violoncel); i Paco Doménech (violí). Set Me Free fou enregistrat el passat mes d’agost als Rockaway Studios de Castelló, amb Juan Vicente Miguel com a tècnic de so, i fou editat als Klear Studios de Sagunt. La mescla es va fer a Wipe Out Factory (La Haia) per Wiboud Burkens amb masterització a càrrec de Pablo Schuller als Schuller Sound de València.

Noticias relacionadas

next
x