CASTELLÓ. Amb motiu del Dia Internacional de l'Educació, la FAMPA Castelló Penyagolosa vol destacar la importància de l'educació pública com un pilar fonamental per a construir una societat més justa, inclusiva i igualitària. Aquest dia, declarat per les Nacions Unides, és una oportunitat per reflexionar sobre el paper clau de l'educació en el desenvolupament individual i col·lectiu.
“Des de la FAMPA Castelló Penyagolosa reivindiquem l'educació pública com l'eina més poderosa per transformar el món”. El sistema públic d’educació a Castelló és destacable per la seua importància percentual respecte a l'educació privada i concertada, així com per la seua representativitat, les seues iniciatives d'activitats, la seua interacció amb la comunitat i la promoció de la diversitat.
"Des de la seua fundació, la FAMPA ha lluitat incansablement perquè es respecten els drets i les necessitats de les famílies del nostre territori, així com de l'alumnat, que és el principal beneficiari de totes les demandes de les famílies, i per mantindre-les sempre informades, de manera que puguen prendre decisions conscients. “Sempre hem treballat per defensar els interessos de l'educació pública i de la comunitat educativa, alçant la veu sempre que ha estat necessari”.
Actualment, la federació agrupa 253 Associacions de Famílies d'Alumnes (AMPA), que representen més del 90 % de les AMPA de les escoles públiques de comarques de Castelló. A més, la quantitat d’AMPA associades ha anat augmentant des de la pandèmia, a diferència del que ha estat passant a altres províncies. Amb una trajectòria de més de 45 anys, la FAMPA treballa no només per millorar el sistema educatiu, sinó també per fomentar la convivència escolar, l'èxit acadèmic i la participació activa de les famílies en la vida educativa.
Compromís amb el futur
En aquest Dia Internacional de l'Educació, la FAMPA Castelló Penyagolosa fa una crida a tota la comunitat educativa i a la societat en general per continuar treballant de manera conjunta per una educació pública de qualitat, inclusiva i equitativa, que respecte la nostra cultura i la nostra llengua i en la que les decisions es prenen per al bé de l’alumnat, i no per acomplir altres interessos.
“Només junts podem aconseguir que l'educació siga el motor de canvi que la nostra societat necessita”, han conclòs des de la federació.