PSOE i Compromís denuncien l’eliminació de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santa Pola

9/06/2020 - 

SANTA POLA. El passat 21 de maig, l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Pola va signar un decret que suposava l’eliminació de la regidoria de Cultura. Esta resolució assignava les àrees de museus, casa de cultura, biblioteques i actes en espais tancats a Trinidad Ortiz, actes en espais oberts a María Manuela Baile, i l’àrea del Centre Cívic i Social a María Ángeles Roche.

PSOE i Compromís critiquen que no s’ha donat compte d’este decret al plenari de l’Ajuntament, "tal i com marca la llei, degut a l’opacitat amb què està actuant l’Alcaldessa del PP i el seu equip de govern. Durant els tres mesos de pandèmia sanitària no s’ha convocat cap plenari ordinari, obviant-ne fins i tot el fet que l’oposició ja ho va denunciar per escrit davant el registre d’entrada", critiquen.

Els grups municipals de PSOE i Compromís denuncien el "greu atac" que està patint la Cultura per part de l’Ajuntament de Santa Pola. "La Cultura ha suposat un respir a moltíssimes persones que s’han quedat a casa durant estos últims mesos i, en compte d’invertir en ella, l’equip de govern del PP i VOX l’estan castigant amb la seua pràctica desaparició".

Segons defensen els portaveus de PSOE i Compromís, durant la legislatura passada se li va donar un impuls enorme a la Cultura en Santa Pola, invertint en la posada en valor del patrimoni històric, les actuacions en Villa Adelaida o esdeveniments durant tot l’any per a la desestacionalització del turisme.

A més a més, declaren que Santa Pola és un poble amb molta activitat associativa i molt diversa, també en el camp de la Cultura. "Existeixen moltes associacions culturals, musicals, etc. que depenien directament de la regidoria de Cultura, i que ara no sabran a qui dirigir-se, donada la confusió que produeix el decret", expliquen.

“Si la capacitat de l’antic regidor de Cultura s’ha vist desbordada per les altres àrees, que li la donen a un altre regidor o regidora”, declara el portaveu del PSOE, Lorenzo A. Cervera. “No és de rebut que el nostre Ajuntament, que és de tots i totes, haja fet desaparèixer una delegació tan important com és la Cultura”, sentència la portaveu de Compromís, Anna Antón.

PSOE i Compromís afirmen que “la Cultura ha de convertir-se en un dels motors econòmics i turístics de Santa Pola en els pròxims anys. El Partit Popular està destruint una oportunitat històrica de futur per a la ciutadania santapolera. Demanem que facen marxa enrere i tracten a la Cultura amb la importància que mereix”.

Noticias relacionadas

next
x