entre 13 obres presentades

Natàlia Gisbert, guanyadora del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2024

11/06/2024 - 

ALACANT. L'alcoiana Natàlia Gisbert Abad ha resultat guanyadora del XXIX Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià. Així ho ha desvetlat el diputat de Cultura, Juan de Dios Navarro, en una roda de premsa al Palau de la Diputació d'Alacant, aquest dimarts 11 de juny. El representant provincial ha donat a conéixer que a l'edició de 2024 s'han presentat 13 obres amb un nivell "molt alt", però que el jurat ha decidit per unanimitat atorgar a Gisbert. "No ens sorprén que fora Natàlia, perquè té un recorregut i estima el nostre valencià", ha assegurat Navarro.

La novel·la s'ha presentat sota el títol Després del salt, un thriller psicològic ambientat a Alcoi, ciutat de Gisbert, la qual manifesta que estima. La història presenta una xica que es llança des del Salt, un paratge natural alcoià, i quan tot el món pensa que s'ha suïcidat, la seua germana decideix anar en cerca de la veritat. "A mi m'agrada escriure novel·les de misteri", ha declarat l'escriptora de 34 anys, agraint a la Diputació d'Alacant mantenir aquest premi, "que dona esperança a escriptors com jo".

No és el primer guardó que recull l'autora, perquè ja es va estrenar amb el primer premi de novel·la Isabel Clara Simó d'Alcoi 2020 amb l'obra Vi i veritat (Ed. Bromera). Ara, s'uneix a Elvira Cambrils (2023), Jovi Lozano (2022), Marian Díez Picó (2021) i Iván Carbonell (2020), al llistat d'últims guanyadors del Premi Enric Valor que atorga la Diputació d'Alacant, dotat amb 20.000 euros.

El jurat d'aquesta edició ha estat presidit per Navarro i ha comptat com a vocals amb Rafael Poveda, escriptor y enòleg; Isabel Marcillas i María Ángeles Francés, doctores en Filologia Catalana; Vicent Ferrán García Perales, professor titular de la Universitat CEU Cardenal Herrera; Carol Borrás, llicenciada en Comunicació Audiovisual, i el filòleg Carlos Ferrer.

L'acte de lliurament tornarà a ser en Castalla, "el seu lloc habitual", ha enunciat el diputat de Cultura, amb l'objectiu de "fer valdre allò que sempre ha sigut aquest premi". La data per a la gal·la encara no s'ha concretat, però Navarro ha avançat que serà "després de l'estiu" i el llibre es publicarà en octubre. La pròxima edició, que serà la número 30, ja s'ha obert el plaç i els escriptors i escriptores poden presentar les seues novel·les fins al 30 de novembre.

Sobre Natàlia Gisbert

Natàlia Gisbert Abad (Alcoi, 1990) és Llicenciada en Psicologia per la Universitat de València (UV) l'any 2013 amb un reconeixement de Premi Acadèmic Extraordinari, i Graduada en Medicina per la Universitat Miguel Hernàndez (UMH) l'any 2020. L'escriptora alcoiana va guanyar el primer premi de novel·la Isabel Clara Simó 2020 amb l'obra Vi i veritat (Ed. Bromera) i va participar amb Un record d'infantesa en la campanya per al foment de la lectura de la Fundació Bromera de 2021.

Noticias relacionadas

next
x