capital cultural valenciana 2021 

'La mort i la donzella', producció pròpia de dansa del IVC, llega al Teatre Calderón d’Alcoi

28/10/2021 - 

ALCOI. Cultura de la Generalitat ha programat la  producció pròpia de dansa La mort i la donzella al Teatre Calderón  d’Alcoi com a part del programa cultural que té establit la  Conselleria a la capital de l’Alcoià  per ser capital cultural  valenciana 2021.

L’espectacle, dirigit per Asun Noales, es podrà veure el 30 d’octubre  i cal recordar que aquesta producció pròpia impulsada per Cultura de  la Generalitat  compta amb tres premis Max: millor espectacle de  dansa, millor direcció coreogràfica i millor il·luminació. A més, està  nominada en sis categories dels Premis de les Arts Escèniques  Valencianes que organitza Cultura de la Generalitat: millor direcció  coreogràfica, millor il·luminació, millor ballarí, millor ballarina,  millor escenografia, i millor música.

La mort i la donzella se submergeix en el sublim Quartet de corda  núm. 14 en re menor, de Franz Shubert, una peça molt inspiradora que  el treball d’Asun Noales i el seu equip converteixen en un excel·lent  muntatge. L’obra fa una revisió contemporània d’aquesta composició romàntica que  tracta qüestions existencials essencials com estar viu o no. Asun  Noales es planteja el pas prematur d’un estat a un altre partint del  cos orgànic en què la vida persisteix als seus batecs, però esdevé un  fràgil sospir.

Equip artístic

Asun Noales ha estat acompanyada en aquesta creació per un gran equip  de professionals i ha tingut com a assistent una altra gran figura de  la dansa de reconeguda trajectòria internacional, Gustavo Ramírez. Compta amb un extraordinari elenc format per set intèrprets: Alexander  Espinoza, Rosanna Freda, Mauricio Pérez, Juliette Jean, Salvador  Rocher, Carmela García, nominada a millor ballarina en els Premis de  les Arts Escèniques Valencianes, i Eduardo Zúñiga, nominat a millor  ballarí en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes.

En La mort i la donzella la música també és protagonista. A partir  de la partitura del Quartet de corda núm. 14 en re menor, de Franz  Schubert, s’ha fet un treball arriscat amb una visió molt  contemporània. Per a aquest treball els músics de Telemann Rec estan  nominats a millor música en els Premis de les Arts Escèniques  Valencianes; un treball que ha anat en paral·lel al procés de creació  coreogràfica.


Noticias relacionadas

next
x