GRUPO PLAZA

Plat de la setmana

La marinera murciana del Bar Trinchera, a Russafa - Paula Pons

Si tenen marinera, jo m'alliste per a defendre el que faça falta

| 03/01/2024 | 1 min, 23 seg

Arturo Salvetti i Marta Castillejo són la parella darrere del bar Trinchera. Un bar bar, sense adjectius, que no aspira a ser més que "el bar de la cantonada", en paraules de Salvetti. Però resulta que tenen una de les cantonades més abellidores de Russafa (Pere II el gran amb Pintor Salvador Abril), una terrassa en un xamfrà –adore eixa paraula– que enfronta amb La Salita i 2 Estaciones, molt a prop de Nozomi, on sempre hi ha sol i ganes de mambo. Així que per molt que vullguen (i per la trajectòria d'Arturo). no serà un bar més de la cantonada.

Acaben d'obrir i ja hi ha molt de rum-rum. Tenen gambes, clòtxines, tomaca amb ventresca, bunyols d'abadejo, mandonguilles i una marinera que mereix per si sola la visita. Salvetti tenia clar que esta joia de la gastronomia murciana estaria present en la carta. "Em pareix que la marinera és una de les idees més genials de tapeig que hi ha. Una rosquilleta plena d'ensaladilla russa i amb una bona anxova damunt. És la tapa murciana per excel·lència i els murcians són els reis del tapeig. Sempre m'ha semblat bestial i mai he entés perquè no es fa en altres llocs", afirma.

Trinchera és un bar de tapeig, on menjar i beure bé sense massa pretensions i estar ben a gust. "I havíem de tindre la marinera per bandera perquè és collonuda". Ho corrobore. 

Res més a afegir , senyoria.

next